مواد لازم و آموزش ته چین شوید باقلا با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش ته چین شوید باقلا با مرغ
ته چین شوید باقلا با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این غذای خوشمزه، با سایت رضیم در ادامه همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
ماست | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۶ قاشق سوپخوری |
باقلا | ۱ پیمانه |
شوید خشک | ½ پیمانه |
سینه مرغ | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
کره | به مقدار کافی |
نمک و روغن مایع | به مقدار کافی |
آموزش ته چین شوید باقلا با مرغ
مرحله اول
برای تهیه ته چین شوید باقلا با مرغ، ابتدا برنج را بشوئید. سپس آن را در یک کاسه بریزید و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس بخورد.
مرحله دوم
سپس سینه مرغ را در یک قابلمه مناسب قرار دهید. به آن مقدار کافی نمک اضافه کرده و آب بریزید تا روی سینه مرغ را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سینه مرغ به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.
مرحله سوم
در این مرحله، باقلا را بشویید و در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا باقلا پخته شود. مراقب باشید که کف روی باقلا را با کفگیر بگیرید.
مرحله چهارم
اکنون اجازه دهید باقلا در آب جوش بماند تا کاملاً پخته و نرم شود. سپس پیازها را پوست کنده، بشویید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. در ادامه یک…
“`
تهیه ته چین با باقلا و مرغ را با حرارت ملایم شروع می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله کمی روغن مایع را در تابه میریزیم و سپس پیازهای خلالی را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند. وقتی پیاز سرخ شد، آن را از تابه خارج میکنیم و در یک کاسه میگذاریم.
مرحله ششم
حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه با آب پر میکنیم و به آن یک قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم. قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب به جوش بیاید. بعد برنج را در آبکش میگذاریم تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله هفتم
هر وقت آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم برنج برای ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند تا کمی نرم شود. در این مرحله وقتی دور برنج نرم شد و مغز آن کمی سفت ماند، قابلمه را از روی حرارت بر میداریم.
مرحله هشتم
برنج را در آبکش میریزیم و آبکش میکنیم. سپس باقلا که پخته شده را از روی حرارت بر میداریم و در آبکش میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود. در ادامه ماست را در یک کاسه میریزیم.
مرحله نهم
زرده تخممرغ را از سفیده جدا میکنیم و زرده تخممرغ را به همراه زعفران دمکرده و مقداری نمک به کاسه ماست اضافه میکنیم. با همزن دستی خوب هم میزنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله دهم
حال برنج آبکش شده را به مخلوط ماست و تخممرغ اضافه میکنیم و به آرامی هم میزنیم تا برنج به خوبی با سایر مواد آغشته شود. سپس سینه مرغ را از قابلمه خارج میکنیم و با چنگال به تکههای کوچک تقسیم میکنیم و در کاسه پیاز داغ میریزیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله باقلا پختهشده به همراه شوید را به مخلوط مرغ اضافه میکنیم و آرام هم میزنیم تا همه مواد خوب ترکیب شوند. سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و کمی روغن مایع در آن میریزیم.
مرحله دوازدهم
حالا نصف برنج ته چین را در قابلمه میریزیم و با قاشق پخش میکنیم و کمی فشار میدهیم تا خوب منسجم شود. سپس مخلوط مرغ ریشریششده را روی برنج ته چین میریزیم.
مرحله سیزدهم
مواد میانی را با قاشق روی برنج ته چین پخش میکنیم و سپس باقیمانده برنج ته چین را روی مواد میریزیم و دوباره با قاشق پخش کرده و فشار میدهیم تا لایهها به هم بچسبند. این مخلوط را روی حرارت ملایم و شعلهپخشکن قرار میدهیم.
مرحله چهاردهم
حالا کره را به صورت مکعبی خرد کرده و روی برنج ته چین قرار میدهیم. سپس درب قابلمه را با دمکنی میپوشانیم و آن را روی شعله پخشکن قرار میدهیم تا ته چین به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله پانزدهم
در آخر بعد از این زمان، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و ته چین باقلا را داخل ظرف مورد نظرمان برمیگردانیم. ته چین باقلا و مرغ را میتوانیم با ترشی یا ماست سرو کنیم و نوش جان کنید!