مواد لازم و آموزش ته چین مرغ و بادمجان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش ته چین مرغ و بادمجان
ته چین یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانی است که از زمانهای قدیم محبوب بوده است. ته چین مرغ و بادمجان، نوع خاصی از این غذا است که منشا آن استان فارس و شهر شیراز است. این غذایی زیبا و شیک است که در مهمانیها و جشنها تهیه میشود. در رستورانها، این ته چین معمولاً در ظرفهای کوچک و در فر پخته میشود و به عنوان فینگر فود هم میتوان از آن استفاده کرد. این ته چین با ترکیب مرغ و بادمجان در برنج درست میشود و طعم بادمجان کنار مرغ و برنج، ترکیب خوشمزهای ایجاد میکند.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 4 پیمانه |
مرغ | نصف یک مرغ متوسط |
پیاز | 2 عدد |
ماست | 1.5 پیمانه |
بادمجان | 3 عدد متوسط |
زرشک | 200 گرم |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو ترش | 2 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
روغن درون ته چین | نصف پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
خلال پسته و بادام | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت ته چین مرغ و بادمجان
مرحله اول
برای تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه، ابتدا برنج را از شب قبل بشویید و با آب و کمی نمک خیس کنید. سپس یک قابلمه بزرگ بردارید و چهار برابر برنج، آب به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله دوم
ابتدا آب برنج را دور میریزیم و برنج را همراه با کمی نمک به آب جوش اضافه میکنیم تا بجوشد و کمی نرم شود. سپس برنج را در آبکش ریخته و اجازه میدهیم آب آن به خوبی تخلیه شود. بادمجانها را شسته و پوست میگیریم.
مرحله سوم
بادمجانها را به صورت حلقهای به ضخامت ۲ سانتیمتر برش میزنیم. سپس آنها را در آب و نمک خیس میکنیم تا تلخیشان گرفته شود. بعد بادمجانها را آبکش کرده و با دقت خشک میکنیم و در روغن سرخ میکنیم. پیازها را هم شسته و پوست کنده، به صورت خلالی ریز خرد میکنیم.
مرحله چهارم
یک قابلمه متوسط برمیداریم و کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. پیازها را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند. سپس مرغ را تکهتکه کرده و به پیازها اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی رنگ مرغ تغییر کند.
مرحله پنجم
حالا نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم و کمی آب میریزیم تا بپزد. وقتی مرغها پخته شدند، آنها را از استخوان جدا کرده و ریشریش میکنیم و کنار میگذاریم. در یک کاسه متوسط، مرغ ریشریش شده را با یک پیمانه ماست و زعفران مخلوط میکنیم.
مرحله ششم
این مخلوط را به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا مزهها به مرغ نفوذ کند. زرشک را هم شسته و آبکش میکنیم و بعد از اینکه آب آن به خوبی خارج شد، یک ماهیتابه کوچک برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود.
مرحله هفتم
زرشک را به روغن داغ اضافه کرده و با کمی شکر تفت میدهیم. سپس حرارت را خاموش کرده و کنار میگذاریم. یک کاسه بزرگ برمیداریم و زردههای تخممرغ را به همراه نصف پیمانه ماست، روغن، آبلیمو، گلاب و کمی نمک و فلفل قرمز مخلوط میکنیم.
مرحله هشتم
این مخلوط را کمی هم میزنیم تا یکنواخت شود. سپس نیمی از برنج را با این مخلوط ترکیب کرده و به آرامی هم میزنیم. حالا یک قابلمه بزرگ برمیداریم و کمی روغن در کف آن میریزیم. مواد برنجی را در کف قابلمه به طور یکدست پخش میکنیم.
مرحله نهم
یک سوم از زرشک سرخ شده را روی سطح مواد میپاشیم. سپس مخلوط مرغ، ماست و زعفران را روی آن میریزیم. بعد یک لایه بادمجان و یک سوم دیگر از زرشک را اضافه میکنیم. در نهایت بقیه برنج را روی همه مواد میریزیم و حدود ۵ دقیقه با حرارت زیاد میگذاریم بپزد.
مرحله دهم
حالا شعلۀ گاز را کم کرده و دمکنی روی در قابلمه میگذاریم تا به آرامی بپزد. در نهایت، قابلمه را برعکس کرده و در ظرف مناسب برمیگردانیم. آن را با باقیمانده زرشک و خلال پسته و بادام تزیین میکنیم. همچنین میتوانیم با کمی برنج زعفرانی نیز تهچین را تزیین نمائیم.