مواد لازم و آموزش حلوای اوماج خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش حلوای اوماج
حلوای اوماج یا اوماج حالواسی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که ریشه آن به استان آذربایجان شرقی برمیگردد. برای یادگیری طرز تهیه این حلوا در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوای اوماج | |
آرد سفید | ۴ لیوان |
شکر | ۶۰۰ گرم |
آب | ۲٫۵ لیوان |
روغن مایع | حدود ۱ لیوان |
شیر | ۱۱۰ سی سی |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده یا زردچوبه | ۳ قاشق غذاخوری |
گلاب | ¼ لیوان |
کره | ۱۰۰ گرم |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
طرز تهیه حلوای اوماج
مخلوط آرد و روغن
برای تهیه حلوای اوماج سنتی، ابتدا آرد را با نمک در یک سینی بزرگ مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شوند. سپس ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن به آرد اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم.
افزودن شیر
در این مرحله، به آرامی شیر را به آرد اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا آرد به حالت گلولهای در آید. وقتی که حالت شنی پیدا کرد، دیگر نیازی به اضافه کردن شیر نیست. حالا آرد را در میکسر میریزیم تا آسیاب شود.
قرار مخلوط شکر و آب روی حرارت
اگر میکسر نداشتیم، میتوانیم آرد را الک کرده و کنار بگذاریم. سپس شکر و آب را در یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا ۱۰ دقیقه بجوشد و شکر به طور کامل حل شود.
تفت دادن آرد
حالا روغن را در یک تابه مناسب گرم میکنیم، سپس آرد الک شده را به تابه اضافه میکنیم و با حرارت ملایم مدام هم میزنیم تا آرد به حالت خمیری درآید. در این مرحله باید به هم زدن ادامه دهیم تا آرد نسوزد.
اضافه کردن کره
پس از ۱۵ دقیقه هم زدن، کره را به تابه اضافه میکنیم تا خمیر نرم و روان شود. سپس به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم هم میزنیم و پس از آن حرارت را خاموش میکنیم.
اضافه کردن شربت
پس از خاموش کردن حرارت، شربت را به تابه اضافه کرده و به صورت دائمی حلوا را هم میزنیم تا ساکن نماند. پس از اضافه کردن شربت، پودر هل، گلاب و زعفران را هم به حلوا اضافه کرده و ادامه میدهیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
سرو
در این مرحله، حلوا کمی شل است، اما نگران نباشید. دوباره آن را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم و به طور مداوم هم میزنیم تا غلیظ شده و روغن بیندازد. سپس حلوای ما آماده سرو است.