مواد لازم و آموزش حلوای شیرازی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش حلوای شیرازی
حلوا یک دسر سنتی و قدیمی ایرانی است که بیشتر در ماه رمضان برای افطار و همچنین در مراسم عزاداری مثل محرم درست میشود. یکی از انواع لذیذ این دسر، حلوای شیرازی است که از شهر شیراز معروف است. این حلوا با استفاده از آرد سنگک و آرد برنج تهیه میشود و بسیار مغذی و مفید است. حلوای شیرازی به خاطر خاصیتش، رنگ روشنی دارد و نسبت به انواع دیگر حلوا، نرمتر و کشدارتر است.
مواد لازم حلوای شیرازی | |
آرد سنگک | ۱ پیمانه |
آرد برنج | نصف پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۳ پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
گلاب | نصف لیوان |
پودر هل | ۱ قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
دستور پخت حلوای شیرازی
مرحله اول
برای درست کردن حلوای خوشمزه شیرازی، ابتدا آرد سنگک و آرد برنج را با هم ترکیب میکنیم تا یکدست شوند و بعد آنها را الک میکنیم. سپس یک تابه روی حرارت میگذاریم تا گرم شود.
مرحله دوم
آرد را داخل تابه ریخته و حدود ۱۰ دقیقه تفت میدهیم تا خامی آن گرفته شود. دقت کنید که آرد نباید تغییر رنگ دهد یا بوی زیادی بگیرد، فقط باید بوی خامی آن از بین برود.
مرحله سوم
شکر و آب را در یک قابلمه مخلوط میکنیم و آن را روی حرارت میگذاریم تا شکر کاملاً حل شود. سپس کره را به آرد اضافه میکنیم و به مقدار کافی روغن مایع میریزیم تا غلظت آن به شکل ماست همزده دربیاید.
مرحله چهارم
پس از اینکه حرارت را خاموش کردیم، شهد را آرام آرام به حلوا اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم تا حلوا یکدست و کشدار شود. سپس گلاب، هل و زعفران را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. بعد شعله گاز را روشن کرده و حرارت را کم میکنیم.
مرحله پنجم
حلوای شیرازی را حدود ۵ دقیقه روی حرارت میگذاریم و مدام هم میزنیم تا عطر گلاب و هل و زعفران خوب به حلوا نفوذ کند. برای براق شدن حلوا، کمی کره به آن اضافه میکنیم. حلوای ما باید کمی شل تر و کشدارتر از حلوای معمولی باشد.