مواد لازم و آموزش حلوای شیر و خامه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش حلوای شیر و خامه
حلوا یکی از دسرهای سنتی و مشهور ایرانی است. معمولاً در ماه رمضان برای افطار و همچنین در مراسمهای عزاداری مانند محرم از آن استفاده میشود. یکی از انواع خوشمزه این دسر، حلوای شیر و خامه است که با آرد، شیر و خامه تهیه میشود. این نوع حلوا رنگ کمتری دارد و رنگ آن بیشتر از زعفران و شیر به دست میآید. حلوای شیر و خامه را معمولاً در قالبهای سیلیکونی به صورت لقمهای تهیه و سرو میکنند. برای یادگیری دستور تهیه حلوای شیر و خامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم حلوای شیر و خامه | |
آرد سفید | ۱ لیوان |
کره | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | ۵ قاشق سوپ خوری |
شیر | ۲ لیوان |
خامه صبحانه | نصف لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق سوپ خوری |
گلاب | یک چهارم لیوان |
هل پودر شده | ۱ قاشق چای خوری |
آموزش حلوای شیر و خامه
مرحله اول
برای درست کردن حلوای شیر و خامه، اول شیر و شکر را در یک قابلمه میریزیم و خوب باهم مخلوط میکنیم. بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا شکر کاملاً حل شود. سپس خامه، زعفران، گلاب و هل را به آن اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم.
مرحله دوم
در این مرحله حرارت را کم میکنیم تا شربت نجوشد ولی گرم بماند. سپس آرد را یک یا دو بار الک میکنیم. بعد آرد الک شده را در یک تابه بدون روغن میریزیم و روی حرارت ملایم تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود، ولی رنگ آن تغییر نکند.
مرحله سوم
سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و دوباره آرد را الک میکنیم تا اگر گلولهای در آن هست، از بین برود. در تابه کره و روغن را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه تفت میدهیم.
مرحله چهارم
بعد از تفت دادن آرد، شربت گرم را در سه مرحله به آرد اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا گلوله نشود. بهتر است این مرحله با کمک دو نفر انجام شود. وقتی که شربت را کاملاً اضافه کردیم، مدام هم میزنیم تا حلوا از دیوارههای ظرف جدا شود.
مرحله پنجم
سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم. قالبهای سیلیکونی را در یک سینی قرار میدهیم و حلوا را درون قالبها میریزیم. سپس قالبها را در یخچال قرار میدهیم تا حلوا سفت و خنک شود. بعد به آرامی حلوا را از قالب جدا کرده و با پودر پسته و نارگیل تزیین میکنیم.