مواد لازم و آموزش حلوای مسقطی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش حلوی مسقطی
حلوا یکی از دسرهای قدیمی و سنتی در ایران است. یکی از انواع این دسر، حلوا مسقطی است که در شهرهای مختلفی مانند شیراز و بوشهر به عنوان سوغاتی تهیه میشود. حلوای مسقطی دارای بافت نرمی است و حالتی شفاف و ژلهای دارد. این حلوا علاوه بر سوغاتی، در مراسمهای خاصی مانند شب یلدا نیز به عنوان شیرینی یا تنقلات سرو میشود.
مواد لازم برای حلوی مسقطی | |
آب | ۳ لیوان |
نشاسته گل | ۱ لیوان |
شکر | یک و نیم لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
کره | ۳۰ گرم |
خلال بادام | نصف لیوان |
زعفران دم کرده غلیظ | ۱ استکان |
دستور پخت حلوی مسقطی
مرحله اول
برای درست کردن حلوی خوشمزه و مجلسی، ابتدا نشاسته گل را در یک کاسه میریزیم و با نصف مقدار آب مخلوط میکنیم تا نشاسته به طور کامل در آب حل شود. توجه داشته باشید که آب باید سرد باشد تا نشاسته خوب حل شود. سپس یک کاسه دیگر آماده میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، شکر را با نصف باقیمانده آب روی هم میریزیم و هم میزنیم تا شکر حل شود. سپس یک قابلمه برمیداریم و شکر حل شده را به آن اضافه میکنیم. محلول نشاسته را نیز از صافی رد کرده و به شکر میافزاییم.
مرحله سوم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و به طور مرتب هم میزنیم تا مخلوط به جوش بیاید. این کار را با استفاده از یک همزن دستی یا قاشق چوبی انجام میدهیم. مهم است که مدام هم بزنیم تا گلوله نشود.
مرحله چهارم
وقتی که مخلوط به جوش آمد، در این مرحله گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا حلوا جمع شود. حرارت نباید زیاد باشد، زیرا در این صورت بوی خامی نشاسته از بین نمیرود. پس لازم است با صبر این مرحله را انجام دهیم.
مرحله پنجم
زمان پخت حلوا بین نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه طول میکشد. وقتی حلوا جمع شد، روغن مایع و کره را به آن اضافه میکنیم و دوباره با حرارت ملایم هم میزنیم تا حالت کشدار و غلیظ پیدا کند. در نهایت، خلال بادام را هم به آن میافزاییم. سپس کف یک ظرف را چرب میکنیم.
مرحله ششم
اگر بخواهید میتوانید یک پلاستیک هم زیر آن پهن کنید. اندازه ظرف مستطیلی باید ۲۵ در ۳۵ سانتیمتر باشد. حلوا را هنگامی که داغ است داخل ظرف میریزیم، آن را صاف کرده و حدود ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا خودش را بگیرد. در نهایت، حلوی مسقطی سنتی را به دلخواه برش میزنیم و در ظرف سرو میچینیم.