مواد لازم و آموزش حلوای موکا برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
طرز تهیه حلوای موکا
حلوا یکی از دسرهای قدیمی و سنتی ایرانی است که به ویژه در ماه رمضان برای افطار و همچنین در مراسم عزاداری و محرم تهیه میشود. یکی از انواع ویژه حلوا، حلوای موکا است که از آرد گندم و نشاسته ذرت درست میشود. در این حلوا از قهوه فوری و پودر کاکائو استفاده شده که علاوه بر اینکه طعم و عطر خوبی به حلوا میدهد، رنگ آن نیز تیرهتر میشود. همچنین با استفاده از هل و بهار نارنج، بوی خوبی به حلوا اضافه میکنیم. این حلوا به نسبت حلواهای دیگر کمی شلتر است و میتوان آن را در نان بستنی یا نان میکادو به صورت تک نفره سرو کرد.
مواد لازم برای حلوای موکا | |
آرد سفید | ۱ پیمانه |
نشاسته ذرت | ۱ پیمانه |
شیر خشک | ۱ پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
روغن جامد | نصف پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
قهوه فوری | ۱ قاشق چای خوری |
پودر کاکائو | ۱ قاشق چای خوری |
هل پودر شده | نصف قاشق چای خوری |
عرق بهار نارنج | ۱ قاشق سوپ خوری |
دستور پخت حلوای موکا
مرحله اول
برای تهیه حلوای موکا ابتدا آرد گندم، نشاسته ذرت و شیر خشک را با هم مخلوط کرده و در یک تابه میریزیم. سپس روغن مایع و روغن جامد را به آن اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا مواد ترکیب شوند.
مرحله دوم
اکنون تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا مواد کمی تفت بخورند و رنگشان به قهوهای روشن تغییر کند. سپس آب و شکر را در یک قابلمه میریزیم و با هم مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا شکر به طور کامل حل شود و آب به نقطه جوش برسد. نیازی نیست که این مخلوط غلیظ شود، فقط کافیست که شروع به جوشیدن کند. کمی از محلول آب و شکر را در یک لیوان میریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، قهوه فوری و پودر کاکائو را به محلول اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه چیز خوب مخلوط شود. سپس این مخلوط را به شربت آب و شکر اضافه کرده و دوباره هم میزنیم تا مخلوط به جوش بیاید.
مرحله پنجم
در پایان، هل هایی که قبلاً در عرق بهار نارنج خیس کرده ایم را به شربت حلوا اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم. سپس از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم. در این مرحله، آرد سرخ شده را نیز از روی حرارت برمی داریم.
مرحله ششم
بعد از آن، به آرامی شربت را به آرد اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا شربت خوب به خورد حلوا برود و یک حلوا یکدست درست شود. این حلوا کمی نرم تر از حلواهای دیگر است. حالا حلوا را در یک ظرف مناسب می ریزیم.
مرحله هفتم
سپس آن را به دلخواه تزئین می کنیم. می توانیم این حلوا را در نان بستنی یا روی نان میکادو بگذاریم و به صورت رول درست کنیم. این حلوا به خاطر قهوه و کاکائو، علاوه بر اینکه طعم خوبی دارد، نسبت به سایر حلواها تیره تر است.