مواد لازم و آموزش حلوای کنجدی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش حلوای کنجدی
حلوا یکی از دسرهای قدیمی و محبوب ایرانی است. این دسر معمولاً در افطار ماه رمضان و در مراسم عزاداری استفاده میشود. یکی از انواع آن، حلوای شیر است که از آرد گندم و شیر درست میشود. چون در این حلوا آرد تفت داده میشود، به عنوان یک دسر مقوی و مفید شناخته میشود. در این دستور از کنجد نیز استفاده شده که باعث میشود حلوا خوشمزهتر و مغذیتر شود. این حلوا با دانههای کنجد سرخ شده و همچنین شیر، گلاب و زعفران طعمی خاص و عالی دارد. حلوا را میتوان به صورت تکنفره سرو کرد و بر روی نان بستنی یا نان شیرینی میکادو ریخت. لازم به ذکر است که پخت حلوای خوب زمان میبرد و باید حرارت آن کم باشد تا حلوا به خوبی درست شود.
مواد لازم حلوا کنجدی | |
آرد | ۲ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
هل و زعفران | به میزان دلخواه |
کنجد سفید | ۱ پیمانه |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
آب | ۲ پیمانه |
شیر | ۲ پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
کره ذوب شده | ۱ پیمانه |
دستور پخت حلوا کنجدی
مرحله اول
برای درست کردن حلوای کنجدی، ابتدا یک قابلمه میگذاریم و شیر و آب و شکر را درون آن میریزیم و همهچیز را با هم مخلوط میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم تا گرم شده و به جوش بیاید. وقتی که شروع به جوشیدن کرد،
مرحله دوم
گلاب و هل و زعفران را به مخلوط اضافه میکنیم و بعد از اینکه همهچیز مخلوط شد، آن را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم. سپس یک تابه دیگر روی حرارت قرار میدهیم و کنجدها را در آن میریزیم و حدود ۵ دقیقه آنها را تفت میدهیم تا عطر خوبی بگیرند و خامیشان برطرف شود.
مرحله سوم
بعد از این که کنجدها آماده شدند، آنها را کنار میگذاریم. حالا یک تابه بزرگتر روی حرارت میگذاریم و آرد را درون آن میریزیم و تفت میدهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. این کار را باید با حرارت ملایم انجام دهیم.
مرحله چهارم
کنجدها را به آرد اضافه میکنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر هم با هم تفت میدهیم. سپس کره را در یک کاسه میریزیم و بر روی بخار کتری ذوب میکنیم. میتوانیم کره را حدود ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهیم تا ذوب شود. حالا کره و روغن را به مخلوط آرد اضافه کرده و تفت میدهیم تا به رنگ دلخواه برسد.
مرحله پنجم
کره باید در آرد به خوبی مخلوط و جوش بخورد. تفت دادن آرد حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه زمان لازم دارد. وقتی آرد به رنگ دلخواه رسید، مخلوط شیر و آب و شکر که در مرحله اول تهیه کردهایم را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا گلوله نشود.
مرحله ششم
وقتی حلوا نرم و یکدست شد، آن را از روی حرارت برمیداریم. حالا حلوا را در یک ظرف مناسب میریزیم و با پودر نارگیل یا پودر مغز پسته و بادام تزیین میکنیم. همچنین میتوانیم از نان بستنی برای درست کردن حلواهای تکنفره استفاده کنیم.