مواد لازم

مواد لازم و آموزش حلیم گندم خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش حلیم گندم

حلیم گندم یک غذا‌ی خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً به عنوان صبحانه سرو می‌شود. مواد اصلی آن بسیار ساده است و شامل گندم یا بلغور گندم می‌باشد. شما می‌توانید حلیم را با انواع گوشت‌های قرمز یا سفید درست کنید. اگر گوشت نمی‌خورید، می‌توانید حلیم را بدون گوشت تهیه کنید. برای یادگیری نحوه تهیه حلیم گندم با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
پیاز برای گرفتن بوی گوشت ۱ عدد
شکر و روغن به اندازه کافی
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک و دارچین به اندازه کافی

دستور تهیه حلیم گندم

مرحله اول

برای درست کردن حلیم خوشمزه، گندم‌های پوست کنده را در یک کاسه بزرگ بریزید و تا روی آن‌ها آب بریزید. اجازه دهید یک شب خیس بخورد. سپس گندم‌ها را آبکشی کنید و در قابلمه‌ای که می‌خواهید حلیم را بپزید بریزید.

مرحله دوم

بعد از آن، ۶ لیوان آب به گندم‌ها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا گندم‌ها به آرامی بپزند. وقتی آب جوش آمد، هر ۵ دقیقه یکبار آن را هم بزنید تا ته نگیرد. گوشت را هم در قابلمه دیگری قرار دهید.

مرحله سوم آموزش حلیم گندم

سپس روی گوشت، تا یک بند انگشت آب بریزید و پیاز را پوست کنید، بشویید و از وسط نصف کنید و به گوشت اضافه کنید تا بوی بد گوشت را بگیرد. کمی زردچوبه نیز روی گوشت بپاشید.

مرحله چهارم

حالا قابلمه گوشت را روی حرارت ملایم بگذارید و درب آن را بگذارید تا گوشت خوب بپزد. بعد از پخت، گوشت را در صافی بریزید و بگذارید خنک شود. در این بین، مرتب گندم را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله پنجم

وقتی گوشت خنک شد، آن را ریش ریش کنید و وقتی گندم کاملاً پوره شد، به آن اضافه کنید. سپس کمی نمک اضافه کنید و مرتب هم بزنید و ۱ قاشق غذاخوری روغن نیز به آن اضافه کنید و حرارت را کم کنید.

مرحله ششم آموزش حلیم گندم

چون حرارت را کم کرده‌ایم، باید مراقب باشید که حلیم ته نگیرد و تا جایی که ممکن است آب اضافی آن تبخیر شود (اما نباید تمام آب تبخیر شود چون هنگام سرد شدن حلیم سفت‌تر می‌شود) تا حلیم به غلظت مطلوب برسد.

مرحله هفتم

حلیم قوام‌یافته را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی از دما بیفتد و خنک شود. سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و با شکر و دارچین تزئین کنید. البته می‌توانید مقداری روغن هم روی آن بریزید و با نان تازه نوش جان کنید.

نکات آموزش حلیم گندم

آموزش حلیم , حلیم , حلیم گندم , آموزش حلیم گندم با گوشت گوسفندی

گوشت مناسب حلیم

شاید برای بسیاری از شما سؤال باشد که کدام نوع گوشت برای پخت حلیم بهتر است. برای داشتن حلیمی خوشمزه‌تر، بهتر است از گوشت گردن، سر سینه یا دنده‌ی گوسفندی استفاده کنید. هر چه مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد، حلیم کشدارتر و خوشمزه‌تر خواهد شد.

حلیم با کنجد

اضافه کردن کنجد به حلیم گندم باعث می‌شود که حلیم مقوی‌تر و خوشمزه‌تر شود. برای تهیه حلیم گندم با کنجد، بعد از اینکه حلیم کاملاً پخته شد، می‌توانید به دلخواه ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری کنجد خام به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.

حلیم با گندم پوست دار

اگر می‌خواهید از گندم کامل پوست دار برای تهیه حلیم گندم استفاده کنید، باید زمان بیشتری را برای پخت این غذا اختصاص دهید. روش پخت همان‌طور که گفتیم یکسان است، اما وقتی گندم کاملاً پخته و لعاب انداخت، باید آن را صاف کنید تا پوسته‌های گندم جدا شوند.

نان مناسب برای حلیم

حلیم را می‌توان با انواع نان‌های سنتی ایرانی مانند سنگک، بربری، لواش یا تافتون سرو کرد. البته اگر می‌خواهید بهترین نان را برای سرو کردن در کنار حلیم گندم انتخاب کنید، نان بربری تازه توصیه می‌شود. اگر مایل هستید این نان خوشمزه را در منزل درست کنید، می‌توانید از مقاله زیر کمک بگیرید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

مواد لازم و آموزش حلیم گندم خانگی (مرحله به مرحله)
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا