مواد لازم و آموزش خاچاپوری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خاچاپوری
خاچاپوری یکی از غذاهای خوشمزه و معروف است که اصل آن به گرجستان برمیگردد. برای یادگیری این دستور پخت، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۲ تا ۳ پیمانه |
آب ولرم | ۱ لیوان |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
قند | ۱ حبه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن مایع | ۶ قاشق غذاخوری |
گوجه گیلاسی | به مقدار کافی |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
پنیر پیتزا | ۳۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
سوسیس | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و آویشن | به مقدار کافی |
دستور پخت خاچاپوری
مرحله اول
برای درست کردن خاچاپوری خوشمزه، ابتدا نصف لیوان آب ولرم را با قند و خمیر مایه فوری در یک کاسه خوب مخلوط میکنیم. بعد از آن درب کاسه را میگذاریم و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در جایی گرم قرار میدهیم تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم
حالا بقیه آب ولرم را به همراه تخممرغ و روغن مایع در یک کاسه بزرگ مخلوط میکنیم. بعد خمیر مایهای که فعال شده را به این مواد اضافه میکنیم و همه را با هم خوب مخلوط میکنیم تا یکنواخت شوند.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را دوبار الک میکنیم و کمکم به مخلوط اضافه میکنیم. با یک قاشق مواد را هم میزنیم تا خمیر جمع شود. سپس خمیر را روی سطح کار منتقل میکنیم و کمی ورز میدهیم تا کاملاً یکدست و منسجم شود.
مرحله چهارم
حالا یک کاسه مناسب را با روغن چرب میکنیم و خمیر را در آن قرار میدهیم. بعد روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه در جایی گرم میگذاریم تا خمیر استراحت کند و حجم بگیرد.
“““html
تا یک ساعت صبر میکنیم تا خمیر ور بیاید و حجمش تقریباً دو برابر شود.
مرحله پنجم
در این مرحله برای تهیه مواد داخل خمیر، ابتدا قارچ را به صورت ورقهای خرد میکنیم، سپس با کمی روغن آن را تفت میدهیم تا آب بیندازد. بعد از آن، فلفل دلمهای و ادویهها را اضافه میکنیم و با هم تفت میدهیم تا سرخ شوند.
مرحله ششم
بعد از اینکه خمیر ور آمد، آن را روی سطح کار ورز میدهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود. سپس خمیر را به ۴ چونه تقسیم میکنیم و دوباره روی آن را به مدت ۱۵ دقیقه با پلاستیک میپوشانیم تا سطح خمیر خشک نشود.
مرحله هفتم
در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملاً گرم شود. سپس سینی فر را با کمی روغن چرب میکنیم. چونهها را با وردنه باز میکنیم و سپس سوسیس خرد شده، فلفل دلمهای و قارچ را روی خمیر میریزیم.
مرحله هشتم
حالا اطراف خمیر را جمع میکنیم و مواد را با پنیر پیتزا زیاد میپوشانیم. پس از آن مقداری گوجه گیلاسی روی پنیر پیتزا میگذاریم و خمیرها را درون سینی فر قرار میدهیم و آنها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون فر میگذاریم.
مرحله نهم
پس از اینکه خاچاپوری به خوبی آماده شد، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا پنیر پیتزا رنگی طلایی بگیرد. در پایان خاچاپوری را از فر خارج میکنیم و سپس برش میزنیم و آن را با سس دلخواه سرو میکنیم.