مواد لازم و آموزش خمیر جادویی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خمیر جادویی
خمیر جادویی یک نوع خمیر معروف است که برای تهیه نان، پیراشکی و پیتزا مورد استفاده قرار میگیرد. برای یادگیری این روش، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم خمیر جادویی | |
آرد سفید | ۳ تا ۴ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
خمیر مایه فوری | ۳ قاشق چایخوری |
شیر | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۶ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه خمیر جادویی
مرحله اول
برای درست کردن خمیر جادویی ابتدا شیر گرم را همراه با ۱ قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه فوری در یک کاسه مناسب میریزیم و درب کاسه را میگذاریم. سپس کاسه را ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک مکان گرم قرار میدهیم تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله دوم
در این مرحله، تخم مرغ را به همراه بقیه شکر، نمک و روغن مایع در یک کاسه بزرگ مخلوط میکنیم تا کاملاً ترکیب شوند. سپس خمیر مایه را به این مخلوط اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، آرد را دو بار الک کرده و به آرامی به مخلوط اضافه میکنیم. با استفاده از یک قاشق چوبی مواد را هم میزنیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و یکدست و منسجم شود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه خمیر جمع شد، آن را روی یک سطح کار میگذاریم و خوب ورز میدهیم. سپس خمیر را چند بار محکم به سطح کار میکوبیم. یک کاسه بزرگ را با کمی روغن چرب کرده و خمیر را درون آن قرار میدهیم.
مرحله پنجم
حالا روی خمیر را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در یک مکان گرم قرار میدهیم تا خمیر ور بیاید و حجم آن دو برابر شود. بعد از این زمان، خمیر را از کاسه خارج کرده و روی سطح کار منتقل میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، خمیر را خوب ورز میدهیم تا هوای اضافه آن خارج شود. سپس خمیر را به اندازه دلخواه تقسیم کرده و دوباره ۱۵ دقیقه به آن استراحت میدهیم؛ سپس برای تهیه غذای مورد نظر خود استفاده میکنیم.
مرحله هفتم
این خمیر را میتوان به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کرد. اگر میخواهید خمیر را بیشتر نگهداری کنید، میتوانید آن را فریز کنید. در حالت فریز، این خمیر تا یک ماه باقی میماند.