مواد لازم و آموزش خمیر پیتزا برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خمیر پیتزا
خمیر پیتزا که به آن نان پیتزا هم گفته میشود، نوعی نان است که برای ساخت انواع پیتزاها استفاده میشود. دو نوع اصلی خمیر پیتزا داریم: یکی خمیر ایتالیایی که نازک و ظریف است و دیگری خمیر آمریکایی که ضخیمتر تهیه میشود. اگر میخواهید با آموزش خمیر پیتزا به طور کامل آشنا شوید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۳ لیوان |
آب | ۱ لیوان |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
آموزش خمیر پیتزا
مرحله اول
برای درست کردن خمیر پیتزا ابتدا پودر خمیر مایه را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید. بعد درب ظرف را بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در جای گرمی قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید و حجمش دو برابر شود.
مرحله دوم
سپس آرد را دو بار الک کنید تا کاملاً صاف و نرم شود. بعد آرد را در یک کاسه بزرگ بریزید، و با دست در وسط آرد یک جا خالی ایجاد کنید. حالا خمیر مایه را به همراه روغن زیتون و نمک داخل آن بریزید.
مرحله سوم
مخلوط کردن و ورز دادن خمیر را شروع کنید تا خمیر یکدست و صاف شود. در این مرحله روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. چند بار خمیر را باز و بسته و ورز دهید تا تمام هوای وجود در خمیر خارج شود.
مرحله چهارم
پس از آماده شدن خمیر، یک قابلمه مناسب را با کمی روغن مایع چرب کنید. سپس خمیر را در قابلمه قرار دهید و با یک پارچه تمیز روی آن را بپوشانید. قابلمه را در جای گرمی بگذارید تا خمیر حدود ۱ ساعت استراحت کند و خوب ور بیاید.
مرحله پنجم
بعد از گذشت ۱ ساعت میبینید که حجم خمیر کمی بزرگتر شده است. خمیر را روی یک سطح صاف بگذارید و کمی آرد بپاشید، سپس آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و روی آرد قرار دهید.
مرحله ششم
هر کدام از چهار قسمت را جداگانه کمی ورز دهید و سپس هر قسمت را داخل ظرف مخصوص پیتزا به صورت یکنواخت پهن کنید. با چنگال روی خمیرها چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا خیلی پف نکنند.
مرحله هفتم
حالا روی خمیرها را با پارچه بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید کنار تا کمی استراحت کنند. در این زمان فر را با حرارت ۲۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله هشتم
“““html
پس از آن که فر گرم شد، یک ظرف آب داخل آن میگذاریم تا بخار آب فضای فر را کمی مرطوب کند. بعد از ۳۰ دقیقه، ظرفهای پیتزا را به فر میگذاریم. پس از ۱۵ دقیقه، خمیر پیتزا در مرحله پخت اولیه آماده میشود.
مرحله نهم
البته میتوانیم در همان ابتدا مواد را روی پیتزا بریزیم و آن را به فر بگذاریم، زیرا این خمیر نازک و لطیف است و خیلی زود میپزد. اما اگر خمیر ما ضخیمتر باشد، باید حتماً ۱۵ دقیقه به صورت جداگانه بپزد.
مرحله دهم
حالا باید ظرفهای پیتزا را از فر بیرون بیاوریم. در این مرحله میتوانید مواد را روی خمیر بریزید و دوباره به فر بگذارید تا پیتزا آماده شود یا این که خمیرهای پیتزا را در کیسه فریزر گذاشته و در یخچال نگهداری کنید.
نکات آموزش خمیر پیتزا
چطور خمیر پیتزا را خشک نکنیم؟
یکی از مشکلاتی که آشپزهای تازهکار با آن مواجه میشوند این است که خمیر پیتزایشان بعد از پخت اولیه سریعاً خشک میشود. دلایل مختلفی برای خشک شدن خمیر پیتزا وجود دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
رطوبت در فر
برای جلوگیری از این مشکل، همانطور که قبلاً توضیح دادیم، قبل از گذاشتن خمیرهای پیتزا در فر، یک ظرف کوچک آب داخل فر بگذارید تا فضا مرطوب شود. این کار کمک میکند که خمیرهای پیتزا شما در حین پخت خشک نشوند.
سنگین شدن خمیر
یکی دیگر از دلایل مهم خشک شدن خمیر پیتزا این است که خمیر قبل از ورود به فر خیلی سنگین شده است. خمیر پیتزا باید کمی نرم باشد و اضافه کردن زیاد آرد باعث میشود که خمیر سنگین شده و در نهایت خشک شود.
آرد مناسب خمیر پیتزا چیست؟
بهترین نوع آرد برای تهیه خمیر پیتزا، آرد مخصوص شیرینیپزی است که بافتی نرم و لطیفتر نسبت به آردهای نانوایی دارد. استفاده از آرد مخصوص قنادی باعث میشود که در پایان پخت، خمیر پیتزای پوکتر و تردتری داشته باشید.
خمیر پیتزا بدون مخمر
مخمر کمک میکند تا خمیر پیتزا پف کند و میتوانید اگر زمان کافی ندارید از گزینههای دیگر استفاده کنید. مثلاً میتوانید به جای مخمر از بکینگپودر برای پف کردن خمیر پیتزا استفاده کنید. یک گزینه دیگر جوششیرین است که هم باعث پفکی شدن خمیر میشود، اما به دلیل آسیبهایی که به بدن میزند، توصیه نمیشود.
فریز کردن خمیر پیتزا
برای فریز کردن خمیر پیتزا، ابتدا آن را به شکل چونه درمیآوریم و در کیسه فریزر میگذاریم. حالا میتوانیم خمیر را به مدت ۳ ماه در فریزر نگه داریم. برای استفاده از خمیر، بهتر است از شب قبل آن را از فریزر بیرون بیاورید و در یخچال قرار دهید تا به آرامی یخ آن آب شود.