مواد لازم و آموزش خوراک دال عدس برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خوراک دال عدس
عدس یکی از حبوبات بسیار مفید و مقوی است که به دلیل پخت سریع و کم بودن نفخ آن، محبوبیت زیادی دارد. یکی از انواع این عدسها، عدس قرمز یا دال عدس میباشد که خیلی ریزتر از عدس معمولی است و زودتر پخته میشود. این خوراک، غذایی سنتی از مناطق جنوبی ایران است و در هند و پاکستان هم رایج است. عدس منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آهن است. با توجه به ویتامینهای مختلفش، مصرف عدس به ویژه برای خانوادهها و به ویژه کودکان و نوجوانان بسیار توصیه میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
دال عدس | ۲ لیوان |
سیر | ۳ حبه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیب زمینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
تمرهندی (اختیاری) | ۱ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خوراک دال عدس
مرحله اول
برای تهیه خوراک دال عدس خوشمزه، ابتدا عدسها را تمیز کرده و میشوییم و آنها را حدود ۴ تا ۵ ساعت در آب میخوابانیم تا نفخ آنها کم شود. پیاز را شسته و پوست میکنیم و سپس به صورت نگینی ریز خرد میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، یک قابلمه مناسب برمیداریم و کمی روغن درون آن میریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. پیازهای خرد شده را اضافه کرده و هم میزنیم تا تفت بدهیم و پیازها نرم و طلایی شوند.
مرحله سوم
در این مرحله، سیر را پوست میگیریم و با رنده ریز یا با گوشتکوب میکوبیم و به پیازهای در حال تفت اضافه میکنیم تا بوی سیر بلند شود. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ آن باز شود.
مرحله چهارم
حالا کمی نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مخلوط اضافه میکنیم و تا زمانی که عطر ادویهها آزاد شود تفت میدهیم. سپس عدسهای خیس خورده را با دقت میشوییم و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و درب آن را میبندیم تا عدس به طور کامل بپزد. سیبزمینیها را شسته و پوست میکنیم و سپس به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، یک تابه دیگر روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن اضافه میکنیم. کمی صبر میکنیم تا روغن داغ شود سپس سیبزمینیهای خرد شده را به روغن داغ اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
سیبزمینیها را با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت میدهیم تا حدوداً سرخ شوند. پس از اینکه سیبزمینیها خوب سرخ شدند، آنها را به دال عدس در حال پخت اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله دوباره درب قابلمه را میبندیم تا همهچیز خوب بپزد. تمبر هندی را در نصف لیوان آب جوش حل میکنیم و سپس از صافی رد میکنیم تا یکدست شود و پوست و هسته آن جدا شود. سپس به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله نهم
وقتی که عدس و سیبزمینی پخته و خوراک غلیظ شد، دال عدس جنوبی ما آماده است. این خوراک را میتوان به عنوان خورش در کنار برنج یا به تنهایی با نان سرو کرد و در صورت تمایل میتوان در آن از مرغ یا گوشت هم استفاده کرد.