مواد لازم

مواد لازم و آموزش خوراک ماش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش خوراک ماش

خوراک ماش یکی از غذاهای سالم و خوشمزه ایرانی است که می‌توان آن را به روش‌های مختلف تهیه کرد. ماش از حبوبات مفید و مغذی است و زادگاه آن ایران می‌باشد. ماش سرشار از پروتئین و فیبر است. غذاهایی که با ماش تهیه می‌شوند به دلیل کاهش کلسترول و قند خون و همچنین وجود ویتامین B6، به عنوان غذایی رژیمی برای افراد دیابتی و بیمارانی که به عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی مبتلا هستند، توصیه می‌شود. خوراک ماش یک غذای خوشمزه و ساده است که ویتامین‌های E، C، B، A و همچنین کلسیم، آهن و پتاسیم زیادی دارد و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست. برای دیدن روش تهیه این غذا، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
ماش 2 پیمانه سرخالی
بلغور گندم 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 1 عدد بزرگ
عصاره گوشت، مرغ یا پای مرغ 1 تکه کوچک
آب 4 لیوان
نمک و فلفل قرمز به مقدار کافی
روغن به مقدار کافی

دستور پخت خوراک ماش

مرحله اول

برای تهیه خوراک ماش، در ابتدا باید ماش را یک شب در آب بخیسانیم تا نفخ آن گرفته شود. سعی کنید چندین بار آب آن را عوض کنید تا این کار بهتر انجام شود.

مرحله دوم

ماش خیس خورده را به همراه بلغور گندم شسته شده در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و حدود 4 لیوان آب جوش به آن اضافه می‌کنیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا ماش و بلغور کاملاً پخته شوند. زمان پخت معمولاً حدود 1 ساعت است.

مرحله سوم

پیاز را ریز خرد کرده یا رنده می‌کنیم و با کمی روغن در ماهیتابه سرخ می‌کنیم تا پیازها کمی نرم و طلایی شوند. سپس رب گوجه، نمک و فلفل قرمز را به پیاز اضافه می‌کنیم تا رب کمی سرخ شود و رنگش باز شود.

مرحله چهارم

بعد از اینکه ماش و بلغور کاملاً پخته شدند، مخلوط پیاز سرخ شده و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و به خوبی هم می‌زنیم تا مواد مخلوط شوند. سپس به دلخواه می‌توانیم عصاره گوشت یا پای مرغ یا آب مرغ را به قابلمه اضافه کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله، خوب هم می‌زنیم و اجازه می‌دهیم با حرارت کم جا بیفتد. سپس سیب زمینی را پوست کنده و به شکل نگینی خرد می‌کنیم و در مقداری روغن سرخ می‌کنیم. می‌توانیم سیب زمینی سرخ شده را در زمان سرو روی خوراک بریزیم.

مرحله ششم

این غذا را می‌توان با چند برگ جعفری تزیین کرد و به همراه نان سرو نمود. اگر این غذا به عنوان غذای رژیمی تهیه می‌شود، می‌توان سیب زمینی سرخ شده را حذف کرد.

مرحله هفتم

همچنین نیازی نیست که پیازها کاملاً سرخ شوند و فقط کافی است کمی نرم شوند. میزان روغن نیز بنا به رژیم غذایی می‌تواند متفاوت باشد و بهتر است برای سالم‌تر شدن غذا، مقدار روغن مصرفی کاهش یابد.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا