مواد لازم و آموزش خوراک ماهیچه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خوراک ماهیچه
خوراک ماهیچه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. این خوراک به دلیل طعم عالی و ویژهاش، معمولاً در مهمانیهای خاص و با قیمت بالایی سرو میشود. خوراک ماهیچه را با انواع پلوی مختلف مثل کته ساده، زرشک پلو، شوید پلو و باقالی پلو ارائه میدهند. از میان این پلویها، باقالی پلو معمولاً بیشتر از بقیه در کنار ماهیچه سرو میشود. برای دیدن روش درست کردن این غذا، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
ماهیچه گوسفندی | 4 عدد |
سیر | 4 حبه |
پیاز | 5 عدد بزرگ |
چوب دارچین | 1 عدد |
برگ بو | 3 عدد |
رزماری | چند برگ |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
کره | 100 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت خوراک ماهیچه
مرحله اول
برای تهیه خوراک ماهیچه ابتدا پیازها و سیرها را پوست میگیریم و شستشو میدهیم. سپس پیازها را به صورت خلالی درشت برش میزنیم. بعد یک قابلمه مناسب را انتخاب میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت کم قرار میدهیم و کره را داخل آن میریزیم تا ذوب شود. سپس نصف پیازها را به قابلمه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و شفاف شوند.
مرحله سوم
سپس ماهیچهها را به قابلمه اضافه میکنیم و زعفران دمکرده، رزماری، چوب دارچین، برگ بو، فلفل و سیرها را به آن میزنیم. در نهایت باقیمانده پیازهای خلالی را هم اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب قابلمه را میگذاریم و با حرارت بسیار ملایم به مدت 5 ساعت ماهیچهها را میپزیم. هیچ آبی به ماهیچه اضافه نمیکنیم زیرا پیازها و خود ماهیچه آب میاندازند و نیازی به افزودن آب نیست.
مرحله پنجم
نکته مهم در پخت ماهیچه این است که حرارت زیر قابلمه باید خیلی ملایم باشد و بهتر است درب قابلمه را در طول پخت زیاد باز و بسته نکنیم، زیرا این کار باعث میشود بخار آب موجود در قابلمه خارج شود.
مرحله ششم
در انتهای پخت، کمی از گوشت ماهیچه را تست میکنیم. اگر نرم و مغزپخت بود، نمک غذا را اندازه میگیریم و از روی حرارت برمیداریم. سپس ماهیچه را در ظرف سرو میریزیم و با پلو نوش جان میکنیم.