مواد لازم و آموزش خوراک نخود یونانی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خوراک نخود یونانی
خوراک نخود یونانی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه از کشور یونان است که با نخود درست میشود. برای یادگیری کامل مراحل تهیه این غذا، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود | ۳ پیمانه |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
آب لیمو تازه | ۱ عدد |
پوست لیمو تازه | ۱ عدد |
آب مرغ و گوشت | ۱ لیتر |
آرد گندم | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذاخوری |
آویشن یا اوریگانو | ۱ قاشق چایخوری |
برگ بو | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آموزش خوراک نخود یونانی
مرحله اول
برای تهیه خوراک نخود یونانی، ابتدا نخود را خوب میشوییم تا گرد و غبار آن گرفته شود. سپس نخود را در یک کاسه میریزیم و اجازه میدهیم به مدت ۱ تا ۲ روز در آب خیس بخورد.
مرحله دوم
در طی این ۲ روز، چند بار آب نخود را عوض میکنیم تا نفخ آن گرفته شود. بعد از این زمان، نخود را آبکش کرده و در یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله سوم
قابلمه را تا نیمه پر از آب میکنیم و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. سپس اجازه میدهیم نخود به مدت ۲ تا ۳ ساعت بجوشد تا کاملاً بپزد و نرم شود. همینطور، پیاز را پوست کرده و میشوییم.
مرحله چهارم
پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و یک تابه را روی حرارت ملایم میگذاریم. مقداری روغن زیتون به آن اضافه میکنیم و سپس پیاز را اضافه کرده و تفت میدهیم تا سبک و شفاف شود.
مرحله پنجم
در این مرحله آرد گندم را به همراه آویشن یا اوریگانو به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. سپس به تدریج آب مرغ و گوشت را اضافه کرده و هم میزنیم تا آرد گلوله نشود.
مرحله ششم
زمانی که نخود کاملاً پخته شد، آب مرغ و گوشت را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم. سپس لیموترش تازه را میشوییم و پوست آن را رنده میکنیم.
مرحله هفتم
حالا پوست رنده شده لیمو و آب لیموترش را به ظرف اضافه میکنیم. همچنین برگ بو، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و همهچیز را خوب هم میزنیم. درب قابلمه را میبندیم و میگذاریم تا خوراک خوب جا بیفتد.
مرحله هشتم
پس از اینکه خوراک جا افتاد، آن را از روی حرارت برمیداریم و در ظرف سرو میریزیم. خوراک نخود یونانی را با تکههای نان باگت تزیین کرده و در کنار نان تازه سرو میکنیم. نوش جان!