مواد لازم و آموزش خورشت سبزی شیرازی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورشت سبزی شیرازی
خورشت قورمه سبزی یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که تاریخی بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال دارد و بهراستی کمتر ایرانی است که طعم این خورشت خوشمزه را دوست نداشته باشد. قورمه سبزی از غذاهای اصلی ایرانی به شمار میآید و در بسیاری از نقاط کشور با دستور تهیه خاص خود درست میشود. البته در برخی از شهرها ممکن است این خورشت با مواد متفاوتی درست شود، مثلاً بعضیها به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده میکنند یا بهجای سبزی خورشتی معمولی از سبزیهای معطر محلی استفاده میشود. قورمه سبزی در شهر شیراز به عنوان یکی از غذاهای خوشمزه سنتی مشهور است که در کنار دیگر غذاهای لذیذ مانند کلم پلو، شکرپلو، آش سبزی و یخنی طبخ میشود. برای دیدن مراحل کامل و دقیق تهیه خورشت سبزی شیرازی، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت خورشتی | ۲۵۰ گرم |
سبزی خورشتی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) | نیم کیلو گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
لوبیا چیتی | ۲۰۰ گرم |
روغن مایع | به میزان کافی |
شنبلیله خشک | ۲ قاشق غذا خوری |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
نمک، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
زردچوبه و پودر لیمو عمانی | به مقدار لازم |
آموزش خورشت سبزی شیرازی
مرحله اول
برای تهیه خورشت سبزی خوشمزه به شیوه ی شیرازی، در ابتدا لوبیاها را یک شب تا صبح در آب خیس میکنیم تا نفخ آنها گرفته شود. در این مدت، دو بار آب آنها را عوض میکنیم. سپس پیاز را شسته و پوست میکنده و آن را خرد میکنیم.
مرحله دوم
یک قابلمه را با مقداری روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس پیازها را در آن تفت میدهیم. وقتی پیازها نرم و طلایی شدند، ادویهها را به آنها اضافه کرده و کمی پس از اینکه تفت خورد، گوشت را در قابلمه میریزیم تا کمی سرخ شود.
مرحله سوم
سپس شنبلیله را اضافه کرده و لوبیاهای خیسخورده را داخل قابلمه میریزیم. بعد از آن، سه لیوان آب به محتویات قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم حدود دو…
“““html
ساعت مواد را با حرارت ملایم میپزیم. سپس یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
مرحله چهارم
سبزی خورشتی که تمیز کرده و کاملاً شستهایم و ریز خرد کردهایم، در تابه با مقداری روغن تفت میدهیم تا کمی سرخ شود. سبزی را خیلی سرخ نمیکنیم چون نمیخواهیم خواص آن از بین برود. اما اگر بخواهیم رنگ خورشت تیرهتر باشد، میتوانیم سبزی را بیشتر سرخ کنیم.
مرحله پنجم
حالا سبزی سرخشده را به قابلمه اضافه میکنیم و لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ میکنیم و بعد از خارج کردن دانههایشان، داخل خورشت میریزیم. حالا حدود یک ساعت صبر میکنیم تا خورشت جا بیفتد و آماده سرو شود.
مرحله ششم
در پایان پخت خورشت، یک تکه کوچک یخ به خورشت اضافه میکنیم. این کار باعث میشود سبزی خورشت دچار شوک شود و روغن آن آزاد گردد، که در نتیجه خورشت روغن میاندازد. سپس خورشت را در ظرف مناسب میریزیم و در کنار برنج سرو میکنیم.