مواد لازم و آموزش خورش آلو سیاه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
روش تهیه خورش آلو سیاه
خورش آلو سیاه یکی از خورشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. این خورش با آلو سیاه تازه درست میشود و طعم خاصی دارد. در ادامه روش کامل و مرحله به مرحله تهیه این خورش را با سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
آلو سیاه تازه | ۲۰ عدد متوسط |
سینه یا ران مرغ | ۲ تکه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری غلیظ |
آب نارنج | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش خورش آلو سیاه
مرحله اول
برای درست کردن خورش آلو سیاه خوشمزه، ابتدا نصف آلوهای سیاه را به همراه نصف لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری شکر در یک قابلمه میریزیم. قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا آلوها پخته شوند.
مرحله دوم
زمانی که آلوها پخته و له شدند، مواد داخل قابلمه را از صافی رد میکنیم تا عصاره آلوها جدا شود. حالا پیازها را پوست کنده و به صورت خلال درشت میخریم.
مرحله سوم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را روی حرارت میگذاریم و پیاز را به آن اضافه میکنیم. پیاز را بدون روغن کمی تفت میدهیم تا آب آن گرفته شود، سپس چند قاشق روغن به آن اضافه میکنیم و پیاز را تفت میدهیم تا نرم و سبک شود.
مرحله چهارم
حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم و همراه با پیاز تفت میدهیم تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله پنجم
در این مرحله تکههای مرغ را به قابلمه اضافه میکنیم و هر دو طرف آنها را چند دقیقه تفت میدهیم تا خوب سرخ شوند. اگر روغن کافی در قابلمه نیست، کمی روغن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
بعد از اینکه تکههای مرغ سرخ شدند، زعفران دم کرده را به همراه نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا مرغها به مدت ۴۵ دقیقه بپزند.
مرحله
“`
مرحله هفتم
در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. سپس آلوهای باقیمانده را با کمی شکر و آب نارنج به تابه میریزیم و به خوبی تفت میدهیم تا آلوها کاملاً سرخ شوند.
مرحله هشتم
بعد از اینکه گوشت مرغ خوب پخته شد، آلوهای سرخ شده و عصاره آنها را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم طعم آلوها به گوشت مرغ نفوذ کند. این کار باعث میشود رنگ مرغها زیباتر و خوشرنگتر شود.
مرحله نهم
بعد از اینکه آلو و عصاره آن را اضافه کردیم، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان میدهیم تا خورش به خوبی جا بیفتد. سپس خورش را داخل یک ظرف مناسب میکشیم و آن را با برنج ساده ( چگونه برنج آبکشی درست کنیم؟ ) یا کته سرو میکنیم.