مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش اسپناساک برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش خورش اسپناساک

خورش اسپناساک یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش‌های مختلفی درست می‌شود. این خورش لذیذ یکی از غذاهای اصلی استان مازندران است که با اسفناج تهیه می‌شود و به همین خاطر، خیلی سالم و مفید است. افرادی که از این منطقه نیستند، معمولاً آن را به نام خورش اسفناج می‌شناسند، اما در مازندران به آن اسپناساک می‌گویند. این غذای خوشمزه معمولاً با گوشت گوسفند درست می‌شود، اما اگر دوست ندارید از گوشت گوسفند استفاده کنید، می‌توانید از گوشت مرغ یا غاز هم استفاده کنید. برای یادگیری طرز تهیه این خورش خوشمزه، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی 300 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
سبزیجات معطر 300 گرم
سیر 3 حبه
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت خورش اسپناساک

مرحله اول

برای درست کردن خورش اسپناساک، ابتدا اسفناج‌ها را تمیز می‌کنیم و آن‌ها را در ظرفی می‌ریزیم. سپس روی آن‌ها آب می‌ریزیم و ده دقیقه به حال خود رها می‌کنیم تا خاک و گل آن‌ها خارج شود.

مرحله دوم

پس از این مدت، اسفناج‌ها را آبکش می‌کنیم و می‌گذاریم تا آب اضافی‌شان بیرون برود. سپس جعفری، نعناع و تره را هم تمیز کرده و می‌شوییم و در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها هم خارج شود. بعد، اسفناج‌ها را روی تخته گذاشته و ریز خرد می‌کنیم.

مرحله سوم

گوشت گوسفند را نیز روی تخته می‌گذاریم و به قطعات کوچک حدود ۲ سانتی‌متری خرد می‌کنیم. سپس پیازها و سیرها را پوست می‌گیریم و می‌شویم و آن‌ها را به صورت نگینی خرد می‌نماییم.

مرحله چهارم

یک قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم. بعد پیاز و سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا کمی نرم شوند. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

پس از آن مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می‌پاشیم و هم‌زمان به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و خوب سرخ شود. سپس اسفناج‌ها را به مخلوط اضافه کرده و بلافاصله کمی نمک به آن می‌زنیم و حرارت را بالا می‌بریم.

“`html
مرحله ششم

به طور پیوسته تفت می‌دهیم تا اسفناج‌ها آب نیندازند و سبزی‌های معطر را هم به آن اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم. سپس آب گرم روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم. حرارت را به آرامی کم می‌کنیم تا گوشت‌ها به خوبی بپزند.

مرحله هفتم

بعد از اینکه حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست‌کن تمیز می‌کنیم و می‌شوییم. سپس آن را روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می‌کنیم و به غذا اضافه می‌کنیم. همچنین تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه می‌شکنیم.

مرحله هشتم

سپس تخم‌مرغ‌ها را با چنگال خوب هم می‌زنیم و به خورشت اضافه می‌کنیم تا با آن ترکیب شود (اگر نمی‌خواهید، می‌توانید اضافه نکنید). حالا صبر می‌کنیم تا خورشت کاملاً جا بیفتد و موادش به خوبی بپزد. در انتهای پخت خورشت، سبزی‌ها پخته شده و آماده هستند.

مرحله نهم

گوشت‌ها نیز کاملاً پخته شده‌اند. اگر دوست دارید، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج را به خورشت اضافه کنید. خورشت اسفناج را در یک کاسه می‌کشیم و با برنج یا نان سنگک نوش جان می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا