مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش بامیه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش خورش بامیه

خورش بامیه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که مخصوص مناطق جنوبی کشور می‌باشد. این خورش را می‌توان به روش‌های مختلف درست کرد. بنا به سلیقه، می‌توانید آن‌را با گوشت قرمز، مرغ یا حتی به صورت وگان تهیه کنید. برای یادگیری کامل مراحل پخت خورش بامیه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بامیه ۳۰۰ گرم
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
گوجه فرنگی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
زردچوبه و روغن به اندازه لازم
آبلیمو یا آبغوره به اندازه دلخواه

آموزش خورش بامیه

مرحله اول

برای درست کردن خورش بامیه، ابتدا پیاز و سیر را به صورت کوچک خرد کنید. سپس آنها را با کمی روغن در قابلمه‌ای که دارید تفت دهید تا پیاز و سیر نرم و شفاف شوند.

مرحله دوم

حالا کمی زردچوبه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا این مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس گوشت خورشتی را بشویید و به صورت قورمه‌ای، یعنی تکه‌های متوسط خرد کنید.

مرحله سوم

قطعات گوشت را خیلی کوچک یا خیلی بزرگ خرد نکنید، زیرا این کار روی شکل خورش تاثیر می‌گذارد و همچنین باعث می‌شود گوشت دیرتر پخته شود.

مرحله چهارم

بعد از خرد کردن گوشت، آن را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و سیر کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. کافی است که فقط رنگ گوشت عوض شود؛ زیرا اگر بیش از حد تفت دهید، گوشت سفت می‌شود.

مرحله پنجم

در این مرحله، پوست گوجه فرنگی‌ها را جدا کرده و آنها را رنده کنید. سپس گوجه فرنگی‌های رنده‌شده را با رب گوجه‌فرنگی به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.

مرحله ششم

تفت دادن رب گوجه‌فرنگی نه تنها طعم خورش را بهتر می‌کند، بلکه باعث می‌شود رنگ خورشت هم زیباتر باشد. سپس ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را افزایش دهید.

“““html

کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.

مرحله هفتم

بعد از اینکه آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشتی که داخل آن است به آرامی پخته شود. خورش بامیه هم مثل دیگر خورش‌های ایرانی اگر به آرامی و با زمان بیشتری بپزد، نه تنها لعاب‌دار خواهد شد، بلکه طعم بهتری هم می‌گیرد.

مرحله هشتم

در حین اینکه گوشت پخته می‌شود، بامیه‌ها را تمیز کنید و مراقب باشید به بافت آن‌ها آسیبی نزنید. فقط کافی هست سر و دم بامیه‌ها را جدا کنید. اگر بدنه بامیه‌ها باز شود، روی ظاهر خورش تأثیر منفی می‌گذارد.

مرحله نهم

در این مرحله، بامیه‌ها را بعد از شستن و خشک کردن، با مقداری روغن مایع در یک تابه کمی تفت دهید تا رنگشان کمی تغییر کند. تفت دادن بامیه‌ها فقط برای این است که در حین پخت خورش ظاهرشان خراب نشود و له نشوند.

مرحله دهم

حدود دو ساعت بعد از پخت گوشت، بامیه‌ها را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید برای طعم‌دهی به خورش کمی آب لیمو ترش یا آبغوره به همراه نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید.

مواد لازم و آموزش خورش بامیه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

حالا اجازه دهید خورش حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا بامیه‌ها به خوبی پخته و خورش غلیظ‌تر شود. خورش بامیه باید با آب کم سرو شود.

مرحله دوازدهم

نکته مهم دیگر این است که اگر پس از اضافه کردن بامیه‌ها به قابلمه، خورش مدت زیادی روی حرارت بماند، بامیه‌ها له می‌شوند و ظاهر خورش خراب می‌شود. در پایان، پس از اینکه خورش بامیه جا افتاد، آن را به همراه پلو سرو کنید.

نکات آموزش خورش بامیه

ادویه‌ها و چاشنی‌ها

خورش بامیه به خاطر اینکه یک خورش جنوبی است، معمولاً با ادویه‌هایی مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل تهیه می‌شود. اما ما برای این دستور این ادویه‌ها را حذف کردیم تا برای تمام مردم عزیز ایران قابل استفاده باشد.

اگر به غذاهای تند علاقه دارید، می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری فلفل قرمز و نصف قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل را به خورش اضافه کنید. ادویه‌هایی مانند پودر پیاز، پودر سیر و پاپریکا هم می‌توانند خورش را خوشمزه‌تر کنند.

در دستور اصلی خورش بامیه زعفران وجود ندارد، اما اگر می‌خواهید خورش خوش‌رنگ‌تری با عطر زعفران داشته باشید، می‌توانید یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ را در زمان اضافه کردن بامیه‌ها به خورش اضافه کنید.

جلوگیری از لزج شدن

یکی از دلایل مهمی که خیلی از افراد نمی‌توانند با خورش بامیه ارتباط برقرار کنند، لزج شدن آن است. برای جلوگیری از این مشکل فقط کافی است چند نکته ساده را رعایت کنید.

اول اینکه از بامیه‌های ریز استفاده کنید که بافت محکم‌تری نسبت به بامیه‌های درشت دارند و بنابراین در حین پخت کمتر باز می‌شوند. دوم اینکه هنگام تمیز کردن بامیه‌ها، به بافت بدنه آن‌ها آسیب نزنید.

سوم اینکه خورش باید با حرارت بسیار ملایم پخته شود، زیرا افزایش حرارت باعث وا رفتن بامیه‌ها می‌شود. در نهایت، از هم زدن زیاد خورش پرهیز کنید، زیرا بامیه‌ها پس از پخت خیلی نرم و آسیب‌پذیر هستند و با کوچک‌ترین حرکتی ممکن است باز شوند.

آموزش خورش بامیه با مرغ

اگر نمی‌خواهید این خورش خوشمزه را با گوشت قرمز تهیه کنید، می‌توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید. اگر می‌خواهید خورش را با گوشت مرغ درست کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقدار بیشتری گوشت مرغ به خورش اضافه کنید. برای دستور بالا می‌توانید بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. روش پخت این خورش با گوشت قرمز و مرغ تفاوتی ندارد.

آموزش خورش بامیه با تمرهندی

در شهرهای جنوبی کشور برای طعم‌دهی به خورش بامیه از تمرهندی استفاده می‌شود که طعم بسیار خوبی به خورش می‌دهد. ۵۰ گرم تمرهندی را با کمی آب جوش رقیق کنید، سپس آن را صاف کنید و به خورش اضافه کنید. اگر می‌خواهید خورش شما طعم ترشی بیشتری داشته باشد، از تمرهندی بیشتری استفاده کنید.

خواص بامیه

بامیه یکی از مواد غذایی مفید و پرمصرف در سراسر جهان است که برای سلامتی بدن خواص زیادی دارد. از مهم‌ترین خواص بامیه می‌توان به درمان آسم، تقویت حافظه، پاک‌سازی کبد و … اشاره کرد. می‌توانید خواص بیشتر بامیه را در مقاله زیر مطالعه کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا