مواد لازم و آموزش خورش بوقلمون خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش خورش بوقلمون
خورش بوقلمون یکی از خورشهای خوشمزه و مجلسی ایران است که میتوان با مواد مختلفی تهیه کرد. برای آموزش طرز تهیه این خورش خوشمزه، با ما در سایت رضیم همراه شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت بوقلمون | ۶۰۰ گرم |
پیاز | ۵ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
آلو بخارا | ۲۰۰ گرم |
مغز آفتابگردان | ۵۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ تکه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش بوقلمون
مرحله اول
برای تهیه خورش بوقلمون مجلسی، ابتدا گوشت بوقلمون را به قطعات کوچک بخوریم، سپس آن را به همراه ۲ پیمانه آب، ۱ عدد پیاز، دارچین، و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه در یک قابلمه قرار میدهیم.
مرحله دوم
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد میگذاریم تا سریع بجوشد. وقتی آب جوش آمد، چند دقیقه صبر کرده تا کف روی آب جمع شود، سپس گوشت بوقلمون را آبکشی کرده و کناری میگذاریم.
مرحله سوم
این مراحل را حتماً انجام دهید زیرا گوشت بوقلمون بوی تندی دارد و اگر بوی آن گرفته نشود، خورش قابل خوردن نخواهد بود. سپس پیازهای باقیمانده را رنده کرده و داخل یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مقداری روغن به قابلمه اضافه میکنیم و آن را روی حرارت ملایم میگذاریم تا پیازها نرم شوند. سپس گوشت بوقلمون را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
اکنون گوشت بوقلمون را به خوبی تفت میدهیم تا رنگش عوض شود و سرخ شود. بعد از آن سیبزمینیها را به صورت مکعبی خرد کرده و با آب سرد شسته، سپس به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
مرحله ششم
در این مرحله، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا خامیاش گرفته شود. سپس آلو بخارا و زعفران دم کرده را اضافه کرده و چند دقیقه مواد را تفت میدهیم تا مخلوط شوند.
مرحله هفتم
حالا ۴ پیمانه آب جوش اضافه کرده و اجازه میدهیم خورش به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد تا جا بیفتد. در مراحل پایانی پخت، تخمه آفتابگردان را اضافه میکنیم. خورش را در نهایت به همراه برنج سرو میکنیم.