مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش خلال برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش خورش خلال

خورش خلال یکی از خورش‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که به شهر کرمانشاه تعلق دارد. می‌توانید این خورش را با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه کنید. برای دیدن دستور آشپزی کامل و مراحل مختلف تهیه خورش خلال، با رضیم همراه باشید.

برای تهیه خورش خلال، در ابتدا گوشت را خوب بشویید و به قطعات کوچک برش دهید. پیازها را به‌صورت ریز خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را اضافه کنید و بعد گوشت‌ها را به قابلمه بریزید تا سرخ شوند. وسط قابلمه را خالی کنید، رب گوجه‌فرنگی را در آن بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس آب جوش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید و بعد کم کنید تا گوشت‌ها به آرامی پخته شوند. لیمو عمانی‌ها و بادام‌ها را یک ساعت در آب خیس کنید. در پایان، بادام‌ها را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و به خورشت اضافه نمایید. بگذارید تا جا بیفتد و سپس نوش جان کنید!

مواد لازم برای 4 نفر مقدار مواد
گوشت خورشتی 300 گرم
زرشک سیاه یا قرمز ۱۰۰ گرم
خلال بادام درشت ۲۵۰ گرم
لیمو عمانی ۲ عدد
پیاز ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن و زردچوبه به مقدار کافی

آموزش خورش خلال

مرحله ۱: آماده‌سازی گوشت

در ابتدا گوشت را می‌شوییم ( می‌توانید از ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون به جای گوشت قرمز استفاده کنید) و روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم. سپس به قطعات مکعبی به اندازه ۲ سانتی‌متر خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله ۲: تفت دادن پیاز

پیازها را پوست کنید و بشویید. آن‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس یک قابلمه روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و سبک شوند.

مرحله ۳: اضافه کردن گوشت و زردچوبه

بعد از اینکه پیازها نرم شدند، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس قطعات گوشت را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا سرخ شوند.

“““html

روی آن‌ها می‌پاشیم و تفت می‌دهیم و اجازه می‌دهیم تا پیازها سرخ و طلایی شوند. سپس تکه‌های گوشت خورشتی خرد شده را اضافه می‌کنیم و به طور مداوم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند و آن‌ها را در اطراف قابلمه جمع می‌کنیم.

مرحله ۴: اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی و آب

حالا وسط قابلمه را خالی می‌کنیم و رب گوجه‌فرنگی را در مرکز می‌ریزیم و حدود ۱ دقیقه تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد مواد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم و ۸ لیوان آب جوش را روی آن‌ها می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

مرحله ۵: پخت گوشت با حرارت ملایم

ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را خیلی ملایم می‌کنیم تا گوشت‌ها کاملاً مغزپخت شوند. بعد از ۱ ساعت از پخت، لیموعمانی‌ها را با چنگال چند سوراخ می‌زنیم و در یک لیوان قرار می‌دهیم.

مرحله ۶: خیساندن لیمو عمانی و بادام

سپس روی لیموعمانی‌ها آب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا حدود ۱ ساعت خیس بخورند. خلال بادام‌ها را نیز داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و آب روی آن‌ها می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا ۱ ساعت خیس بخورند و نرم شوند.

مرحله ۷: آماده‌سازی خلال بادام

سپس در ۱۵ دقیقه آخر، خلال بادام را آبکش کرده و در یک کاسه می‌ریزیم و زعفران دم‌کرده روی آن‌ها می‌ریزیم تا خیس بخورند و عطر و رنگ خوبی بگیرند. پس از آن، خورشت را بررسی می‌کنیم و گوشت را تست می‌کنیم. احتمالاً بعد از ۲ ساعت پخت، گوشت کاملاً مغزپخت شده است.

مرحله ۸: افزودن ادویه‌جات و تزئینات

خلال بادام‌ها را همراه با زعفران دم‌کرده به خورشت اضافه می‌کنیم و لیموعمانی‌ها را آبکش کرده و آب آن را دور می‌ریزیم و همچنین با زرشک، گلاب، فلفل و کمی نمک به خورشت اضافه می‌نماییم، و اجازه می‌دهیم خورشت غلیظ و جا بیفتد.

مرحله ۹: نکات نهایی و سرو

نکته مهم در مورد خورشت خلال این است که این خورشت مشابه خورشت کرفس به صورت کم آب سرو می‌شود. وقتی خورشت خلال غلیظ و جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و خورشت را در ظرفی می‌ریزیم و با برنج سرو می‌کنیم.

مواد لازم و آموزش خورش خلال برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

نکات و راز خوشمزگی خورشت خلال

استفاده از گل محمدی به جای گلاب

اگر می‌خواهید خورشت خلال بادام شما عطر متفاوت و خاصی بگیرد، می‌توانید به جای گلاب از پودر گل محمدی استفاده کنید. گل محمدی عطر خوشایندی دارد و کمی تندتر از گلاب است که به خورشت شما حس جدیدی می‌بخشد.

استفاده از روغن کرمانشاهی

اضافه کردن روغن کرمانشاهی به خورشت خلال بسته به سلیقه شماست. اگر دوست دارید خورشت شما طعم سنتی و خاصی داشته باشد، مقداری روغن کرمانشاهی به آن اضافه کنید. این روغن طعمی عالی به خورشت می‌دهد که نمی‌توانید از آن بگذرید!

تفت دادن زرشک با شکر

اگر طعم شیرین در خورشت خلال بادام را دوست دارید، می‌توانید کمی شکر را با زرشک تفت دهید و به خورشت اضافه کنید. این کار طعم ملایم و مطبوعی به خورشت می‌بخشد که می‌تواند رضایت همه را جلب کند.

خیس کردن خلال بادام با گلاب

قبل از شروع پخت خورشت خود، یادتان باشد که خلال بادام‌ها را با گلاب خوب خیس کنید. این کار باعث می‌شود بادام‌ها طعم بهتری بگیرند.

آموزش خورش‌های دیگر

  • آموزش خورش قیمه خوشمزه و مجلسی نذری و جا افتاده
  • آموزش خورش ماست کشدار خوشمزه و مجلسی اصیل اصفهانی
  • آموزش خورش مرغ زعفرانی خوشمزه و مجلسی برای مهمانی
  • آموزش خورش قورمه سبزی خوشمزه و مخصوص رستورانی

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا