مواد لازم و آموزش خورش دوغ پای برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش دوغ پای
خورش دوغ پای که به نام قیمه سیستانی هم شناخته میشود، یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی زاهدان است. این خورش میتواند با گوشت یا مرغ تهیه شود. برای یادگیری روش درست کردن این خورش خوشمزه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
دوغ | ۳-۴ لیوان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش خورش دوغ پای
مرحله اول
برای درست کردن خورش دوغ پای خوشمزه، ابتدا لپه را بشویید و داخل یک کاسه آب بگذارید. بگذارید چند ساعت یا حتی یک شب خیس بخورد تا نرم شود.
مرحله دوم
حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز را چند دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
مرحله سوم
در این حین، گوشت گوسفندی را بشویید و کمی بزرگتر از تکههای خورشتی خرد کنید. سپس گوشت را به قابلمه اضافه کنید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه هم به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت کمی رنگش عوض شود.
مرحله چهارم
وقتی گوشت تغییر رنگ داد، لپه را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. اکنون برای یک دقیقه دیگر همه مواد را تفت دهید. بعد، مواد را به یک طرف قابلمه جمع کنید و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید و سپس با مواد دیگر هم مخلوط کنید. حالا دوغ ترش را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت و لپه به آرامی بپزند.
مرحله ششم
زمان پخت گوشت بستگی به ترش بودن دوغ دارد؛ هر چه دوغ ترشتر باشد، زمان پخت بیشتر خواهد بود. وقتی گوشت به خوبی پخت، زعفران دم کرده را اضافه کنید و طعم خورش را بچشید. اگر لازم بود، کمی نمک و ادویه هم اضافه کنید.
مرحله هفتم
وقتی دوغ داخل قابلمه غلیظ شد، خورش آماده است. در پایان، خورش را داخل ظرف سرو بکشید و همراه برنج بگذارید. اگر دوست دارید، میتوانید کمی سیب زمینی سرخکرده هم به آن اضافه کنید.