مواد لازم و آموزش خورش سیب زمینی بوشهری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش سیب زمینی بوشهری
این خورش، یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی به ویژه در نواحی جنوبی کشور است که با ترکیب گوشت یا مرغ، لپه، سیب زمینی و گوجه فرنگی تهیه میشود. در شهرهای جنوبی ایران، نام سیب زمینی “آلو” است که دلیل نامگذاری این خورش نیز همین موضوع است. این خورش را میتوان با لیمو ترش تازه، سبزی خوردن و برنج کته سرو کرد. برای یادگیری کامل مراحل تهیه این خورش خوشمزه با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی یا مرغ | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیب زمینی | ۲ عدد |
لپه محلی یا نخود لپه | نصف پیمانه |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آموزش خورش سیب زمینی
مرحله اول
در ابتدا برای تهیه این خورش خوشمزه، گوشت را به قطعات کوچک خرد میکنیم. سپس یک قابلمه را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن در آن میریزیم تا داغ شود. حالا پیاز را شسته و پوست میگیریم و آن را به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله دوم
پیازها را در روغن داغ تفت میدهیم تا کمی نرم و طلایی شوند. سپس تکههای گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله لپهها را خوب شسته و در آبکش میریزیم تا آب اضافیشان خارج شود.
مرحله سوم
حالا لپههای آبکش شده را در قابلمه با گوشت کمی تفت میدهیم. بعد از آن ادویهها را اضافه کرده و کمی حرارت میدهیم. در ادامه، گوجه فرنگیها را به صورت نگینی خرد کرده و به مخلوط اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
حال، رب گوجه فرنگی را هم به مخلوط اضافه کرده و میگذاریم تا تفت بخورد. سپس مقداری آب داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم با حرارت ملایم به مدت حدود ۲ ساعت بپزد تا گوشت کاملاً نرم شود. حدود نیم ساعت قبل از پایان پخت، سیب زمینیها را شسته و پوست میگیریم و به قطعات کوچک خرد میکنیم.
مرحله پنجم
سیب زمینیها را در یک تابه جداگانه با کمی روغن سرخ کرده و سپس به خورش اضافه میکنیم. در این مرحله نمک را هم اضافه کرده و حرارت را ملایم میکنیم تا خورش به خوبی جا بیفتد. این خورش را میتوانیم با برنج سفید یا کته به دلخواه سرو کنیم.