مواد لازم و آموزش خورش شاه بلوط برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش شاه بلوط
خورش شاه بلوط یکی از خورشهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورها و مواد مختلف تهیه میشود. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله این خورش، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
شاه بلوط | ۵۰۰ گرم |
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد |
آلو خورشتی | ۱۲ عدد |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش خورش شاه بلوط
مرحله اول
برای شروع تهیه خورش شاه بلوط، ابتدا پوست شاه بلوطها را جدا کرده و کنار میگذاریم. سپس یک ماهیتابه مناسب روی حرارت گذاشته و مقدار کمی روغن اضافه میکنیم. وقتی که روغن داغ شد، تکههای مرغ را داخل ماهیتابه میگذاریم.
مرحله دوم
زمانی که مرغ در حال سرخ شدن است، مقداری زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه میکنیم. بعد از اینکه مرغ به خوبی سرخ شد، آن را از ماهیتابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
حالا پیاز را ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در ماهیتابه میریزیم تا کمی تفت بخورد و نرم و شفاف شود. سپس شاه بلوطها را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
سپس آلو خورشتی را همراه با رب انار و یک لیوان آب به ماهیتابه اضافه میکنیم و همه مواد را مخلوط میکنیم. منتظر میمانیم تا آب به جوش بیاید. وقتی که آب جوش آمد، تکههای مرغ را دوباره به ماهیتابه برمیگردانیم.
مرحله پنجم
حالا حرارت را کم میکنیم و درب ماهیتابه را میگذاریم تا شاه بلوطها و مرغ به خوبی بپزند. زمانی که آب داخل ماهیتابه کم شد و سس غلیظ شد، طعم خورش را امتحان میکنیم.
مرحله ششم
اگر طعم خورش خیلی ترش بود، میتوانیم کمی شکر اضافه کرده و بگذاریم خورش چند دقیقه دیگر بپزد تا به خوبی جا بیفتد. در نهایت خورش را در ظرف سرو میریزیم و آن را با برنج سرو میکنیم.