مواد لازم و آموزش خورش طلا کوله خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش خورش طلا کوله
خورش طلا کوله یکی از انواع خورشهای خوشمزه و معروف در گیلان است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری این دستور پخت خوشمزه، با ما در ادامه همراه باشید.
برای تهیه خورش طلا کوله رشتی، ابتدا گوشت یا مرغ را به تکههای کوچکتر خرد کرده و کنار بگذارید. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا شفاف شود. بعد از آن گوشت یا مرغ را اضافه کنید و کمی تفت دهید. حالا ادویهها و بعد هم آب را اضافه کنید تا مواد به جوش بیایند. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت بپزد. سبزیجات را خرد کرده و جداگانه تفت دهید، سپس آنها را به خورش اضافه کنید. گردو را آسیاب کنید و به همراه آرد برنج رقیقشده به قابلمه اضافه کنید. در نهایت، آبغوره و نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه، خورش را با کته سرو کنید.
مواد لازم برای 6 نفر | مقدار مواد |
گوشت یا مرغ | ۱ کیلوگرم |
جعفری | ۱۵۰ گرم |
گشنیز | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
گردو | ۳۰۰ گرم |
نعنا | ۱۵۰ گرم |
آبغوره | ۴ قاشق غذاخوری |
آرد برنج | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش طلا کوله
مرحله ۱: آمادهسازی گوشت و خرد کردن پیاز
برای تهیه خورش طلا کوله رشتی، ابتدا گوشت یا مرغ را به تکههای کوچک (حدود دو برابر تکههای گوشت خورشتی) خرد کرده و پس از شستشو کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت
در این مرحله، پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا سبک و شفاف شود. سپس گوشت یا مرغ را به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویهجات و آب
حالا مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه کرده و یک دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا ادویهها با گوشت مخلوط شوند. سپس سه لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد میکنیم تا آب زودتر به جوش بیاید.
مرحله ۴: پخت گوشت و خرد کردن سبزیجات
ادامه مراحل پخت را در ادامه دنبال کنید تا خورش شما آماده شود. وقتی آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم و درب آن را میگذاریم تا گوشت یا مرغ به آرامی بپزد. در این حین، سبزیجات را به شکل ریز خرد میکنیم و با مقداری روغن به صورت جداگانه تفت میدهیم.
مرحله ۵: تفت دادن سبزیجات و اضافه کردن به خورش
هر چه بیشتر سبزیجات را تفت دهیم، رنگ خورش تیرهتر میشود اما مواد مفید آنها کمتر خواهد شد. پس از کمی تفت دادن سبزیجات، آنها را به قابلمه حاوی گوشت یا مرغ اضافه میکنیم.
مرحله ۶: آسیاب کردن گردو و آماده سازی لعاب آرد برنج
در این مرحله، مغز گردو را آسیاب کرده و سپس به قابلمه اضافه میکنیم. سپس آرد برنج را با کمی آب رقیق کرده و به قابلمه میزنیم و منتظر میمانیم تا خورش جا بیفتد.
مرحله ۷: اضافه کردن آبغوره و نمک و سرو خورش
بعد از این که خورش جا افتاد و آب اضافی آن تبخیر شد، آبغوره به همراه مقداری نمک به خورش اضافه میکنیم. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه، خورش را از روی حرارت برمیداریم و در نهایت آن را با کته سرو میکنیم.
جلوگیری از تلخ شدن طعم خورش
وقتی این خورش را درست میکنی، یک نکته خیلی مهم این است که به مقدار نعنا دقت کنی. نعنا طعم خاصی به خورش میدهد، اما اگر زیاد بریزی ممکن است خورش تلخ شود. بنابراین بهتر است مقدار مناسبی از نعنا را اضافه کنی تا هم از خواص آن بهرهمند شوی و هم طعم خورش را متعادل کنی.