مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش قیمه بادمجان خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش خورش قیمه بادمجان

امروز قصد داریم یک دستور پخت ساده و خوشمزه برای خورش قیمه بادمجان رو به شما یاد بدیم که مطمئن هستیم ازش خوشتون میاد. قیمه بادمجان یکی از غذاهایی هست که همیشه طرفداران خودش رو دارد. در این دستور سعی کردیم ساده و قابل فهم توضیح بدیم تا همه بتونند این خورش خوشمزه رو درست کنند.

برای تهیه خورش قیمه بادمجان، اول از همه لپه رو خیس کنین، بعد پیاز و گوشت رو کمی سرخ کنید و ادویه‌ها رو اضافه کنید. سپس لپه و رب گوجه‌فرنگی رو اضافه کرده و بگذارید بجوشه. بادمجان‌ها رو آماده کرده و سرخ کنید و بعد به قابلمه اضافه کنید. در آخر زعفران و لیمو عمانی رو اضافه نموده و بگذارید خورشت به خوبی جا بیفتد. حالا می‌تونید با برنج سرو کنید و از طعمش لذت ببرید!

مواد لازم برای 4 نفر مقدار مواد
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
لپه ½ لیوان
پیاز ۱ عدد بزرگ
بادمجان ۴ عدد قلمی
لیمو عمانی ۲ عدد
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
دارچین ½ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت قیمه بادمجان

آماده‌سازی لپه و پیاز

برای شروع پخت خورشت قیمه بادمجان، ابتدا لپه رو از شب قبل در یک کاسه آب خیس کنید تا نفخش برطرف بشه. سپس پیاز رو به شکل ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه متوسط سرخ کنید.

تفت دادن گوشت و ادویه‌جات

وقتی پیاز طلایی شد، گوشت خورشتی رو خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. کمی فلفل سیاه و زردچوبه رو هم بریزید و بگذارید گوشت چند دقیقه تفت بخوره تا کمی سرخ بشه و رنگش تغییر کنه.

اضافه کردن لپه و رب گوجه فرنگی

اول لپه‌های خیس شده رو آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. برای اینکه لپه‌ها بعد از پخت نرم نشوند، خوبه که کمی اونا رو هم تفت بدید. بعدش رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه کنید.

جوشاندن و تنظیم حرارت خورش

بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی، مواد را به خوبی تفت می‌دهیم تا رنگ آن باز شود و طعم خامی‌اش گرفته شود. سپس ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید. بعد از اینکه آب جوش آمد، حرارت را کم می‌کنیم.

آماده‌سازی بادمجان‌ها

در این مرحله، بادمجان‌ها را پوست می‌گیریم و اگر خواستیم، به صورت ورقه‌ای خرد می‌کنیم. سپس کمی نمک روی بادمجان‌ها می‌پاشیم تا هم تلخی آن‌ها گرفته شود و هم هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب کنند.

سرخ کردن بادمجان‌ها

بعد از ۳۰ دقیقه، بادمجان‌ها را آبکشی می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آب اضافی‌شان خارج شود. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. بعد، بادمجان‌ها را به تابه اضافه کرده و سرخ می‌کنیم.

افزودن ادویه‌جات نهایی و بادمجان

بعد از اینکه لپه و گوشت خوب پختند، زعفران دم‌کرده و لیمو عمانی‌های بدون دانه را به خورش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خورش غلیظ‌تر شده و مزه‌دار شود. در ۱۵ دقیقه آخر، دارچین و بادمجان‌ها را اضافه می‌کنیم.

دم کردن و تزئین خورش

بعد از اضافه کردن بادمجان‌ها به خورش، نباید قابلمه بیش از ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند چون بادمجان‌ها له می‌شوند. در پایان خورش را در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و با بادمجان‌ها تزیین کرده و به همراه برنج سرو می‌کنیم.

نکات قیمه بادمجان

استفاده از چوب دارچین

اگر دوست دارید خورش قیمه بادمجان شما عطر و طعم دارچینی عمیق‌تری داشته باشد، پیشنهاد می‌کنم به جای پودر دارچین، یک تکه چوب دارچین را از همان ابتدای پخت گوشت به داخل خورشت بیفزایید. این کار باعث می‌شود که طعم دارچین به آرامی و به طور یکنواخت در تمام خورشت پخش شود و چون چوب دارچین طی پخت در خورشت باقی می‌ماند، طعم دلچسب‌تری به آن می‌دهد. فقط یادتان باشد قبل از سرو، چوب دارچین را از خورشت در بیاورید.

تزئین خورشت

برای اینکه ظاهر خورش قیمه بادمجان شما زیباتر و جذاب‌تر شود، می‌توانید از چند عدد گ tomato حلقه‌ای استفاده کنید که تفت داده شده‌اند. این کار نه تنها به زیبایی غذا کمک می‌کند بلکه طعم ملایم گوجه‌ها تضاد جالبی با طعم تند و ادویه‌جات خورشت ایجاد می‌کند. برای این کار، کافی است گوجه‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و در تابه‌ای با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شوند. این حلقه‌های گوجه را می‌توانید روی خورشت هنگام سرو بچینید تا علاوه بر زیبایی، طعمی دلپذیر به خورشت بدهند و تجربه‌ای متفاوت از خورش قیمه بادمجان را فراهم کنند.

آموزش خورش‌های معروف ایرانی!

  • آموزش خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی اصیل ایرانی
  • آموزش خورش قیمه خوشمزه و جا افتاده به روش رستورانی
  • آموزش خورش کدو سبز مجلسی و خوشمزه به روش شمالی
  • آموزش خورش لوبیا سبز اصیل مجلسی و خوشمزه رستورانی
  • آموزش خورش بامیه فوق‌العاده خوشمزه و مجلسی جنوبی

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)
مواد لازم و آموزش خورش قیمه بادمجان خانگی (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا