مواد لازم و آموزش خورش قیمه لاری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورش قیمه لاری
خورش قیمه لاری یک غذای خوشمزه و بسیار محبوب در شهر لار است. برای آشنایی با روش تهیه این خورش خوشمزه به صورت مرحله به مرحله، لطفا با سایت رضیم همراه شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
نخود | ½ لیوان |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش تازه | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
دارچین و شکر | به مقدار کافی |
آموزش خورش قیمه لاری
مرحله اول
برای تهیه خورش قیمه لاری خوشمزه، ابتدا نخود را در یک کاسه مناسب میریزیم و با آب میشوییم تا گرد و غبارش پاک شود. سپس کاسه را با آب پر میکنیم و میگذاریم نخود به مدت ۲۴ ساعت خیس بخورد.
مرحله دوم
برای این که نفخ نخود کمتر شود، در طول این ۲۴ ساعت، ۳ بار آب نخود را عوض میکنیم. بعد از ۲۴ ساعت، گوشت را به قالب مکعبی برش میزنیم و پیاز را پوست کرده و میشوییم.
مرحله سوم
در این مرحله، پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. بعد یک قابلمه مناسب روی حرارت متوسط میگذاریم و کمی روغن مایع در آن میریزیم. سپس پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
حالا پیاز را تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه، گوجه فرنگیها را میشوییم و پوست آنها را جدا میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله گوجه فرنگیها را خرد میکنیم و به همراه نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین و زردچوبه به گوشت اضافه میکنیم. سپس مخلوط را تفت میدهیم تا بوی خامی ادویهها از بین برود.
“““html
در این مرحله، نخود را در آبکش میریزیم و خوب میشوییم.
مرحله ششم
حالا نخود را به قابلمهای که گوشت در آن است اضافه کرده و قابلمه را تا نیمه از آب پر میکنیم. حرارت را کم میکنیم و میگذاریم گوشت و نخود به مدت ۳ ساعت در آب جوش بمانند تا کاملا پخته شوند.
مرحله هفتم
پس از گذشت ۲ ساعت، سیبزمینی را میشوییم و در یک قابلمه مناسب قرار میدهیم. سپس آب کافی اضافه میکنیم تا روی سیبزمینیها را بپوشاند و قابلمه را روی حرارت متوسط میگذاریم.
مرحله هشتم
اجازه میدهیم سیبزمینی به مدت ۴۵ دقیقه در آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شود. سپس وقتی سیبزمینیها پخته شدند، آنها را از قابلمه بیرون میآوریم و پوست آنها را جدا میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله، اجازه میدهیم سیبزمینیها کمی خنک شوند و سپس به اندازه و شکل دلخواه خرد میکنیم. در ۲۰ دقیقه آخر پخت، سیبزمینیها را به همراه پودر لیمو عمانی، آب لیموترش تازه و کمی شکر به خورش اضافه میکنیم.
مرحله دهم
حالا در یک تابه مناسب کمی روغن مایع میریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. سپس رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه کرده و آن را تفت میدهیم تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگش تغییر کند.
مرحله یازدهم
رب گوجهفرنگی سرخ شده را به خورش قیمه لاری اضافه میکنیم و مخلوط مینماییم تا رنگ رب در خورش به خوبی مخلوط شود. سپس میگذاریم خورش به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا جا بیفتد و غلیظ شود.
مرحله دوازدهم
در نهایت، بعد از ۱۰ دقیقه، آب لیموترش تازه را به خورش میافزاییم و مخلوط میکنیم. پس از ۵ دقیقه حرارت را خاموش میکنیم. در آخر قیمه لاری را در ظرف موردنظر کشیده و با پلو زعفرانی سرو میکنیم. نوش جان.