مواد لازم و آموزش خورش قیمه یزدی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش خورش قیمه یزدی
خورش قیمه یزدی یکی از خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که ریشه در شهر یزد دارد. برای یادگیری نحوه تهیه این خورش خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
نخود | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری غلیظ |
پودر دارچین | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش قیمه یزدی
خیساندن نخود
برای تهیه خورش قیمه یزدی اصل، ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل در یک کاسه آب بخیسانید. در این زمان اگر میتوانید، دو بار آب را دور بریزید و آب تازه بریزید تا نفخ نخود گرفته شود.
پس از این زمان، میتوانید پوست نخودها را بکنید. بعد از اینکه پوست را گرفتید، نخودها را از وسط نصف کنید و کنار بگذارید. سپس پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
تفت دادن گوشت
در این مرحله پیاز خرد شده را با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت گوسفندی را به قطعات خورشتی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
افزودن ادویه و آب
وقتی که آب گوشت خشک شد و کمی سرخ شد، به آن مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویهها به خوبی با گوشت و پیاز مخلوط شوند. سپس ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.
اضافه کردن نخود ها
حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت نیمپز شود. بعد از نیمپز شدن گوشت، نخودها را آبکشی کرده و به آن اضافه کنید.
خلالی کردن سیب زمینی ها
حالا مقداری نمک به خورش اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا گوشت و نخود به خوبی بپزند. در همین حین، سیبزمینیها را به شکل خلالی خرد کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار دهید.
سرخ کردن سیب زمینی ها
پس از آن سیبزمینیها را از آب سرد بیرون آورده و با یک دستمال تمیز خشک کنید. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت بگذارید و کمی روغن بیفزایید. سیبزمینیها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
سرو
زمانی که خورش جا افتاد، زعفران و دارچین را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا رنگ خورش تغییر کند. سپس خورش را در ظرف دلخواه خود سرو کنید و همراه آن سیبزمینی سرخ شده و برنج بگذارید.
نکته مهم
نکته مهم در مورد رنگ این خورش این است که باید رنگش زعفرانی باشد. اما در بعضی از شهرها برای اینکه رنگ خورش قرمزتر شود، از رب گوجهفرنگی تفت داده شده استفاده میکنند.