مواد لازم و آموزش خورش لبو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورش لبو
خورشت لبو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد ساده و رنگارنگی مانند لبو، گوشت خورشتی، هویج و ادویه های معطر تهیه می شود. اگر به دنبال طعم های جدید هستید، این غذا برای شما عالی است.
برای درست کردن خورشت لبو، ابتدا پیاز را رنده کرده و نیمهای از آن را در روغن داغ سرخ کنید. سپس گوشت خورشتی خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. ادویهجات مثل زعفران و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و مقداری آب بریزید تا گوشت بپزد. لبو را پوست کنده و رنده کنید و با مقداری سرکه و رب گوجه فرنگی تفت دهید. هویج را هم رنده کرده و با کره و باقیمانده پیاز سرخ کنید. بعد از اینکه گوشت خوب پخت، سیبزمینیهای خرد شده را به آن اضافه کنید، سپس تمام مواد تفتداده شده را افزوده و در آخر گوجه فرنگی، جعفری، سیر، بقیه زعفران و همچنین نمک و فلفل را اضافه کنید. بعد میتوانید اجازه دهید خورشت به خوبی جا بیفتد.
مواد لازم | مقدار |
گوشت (خورشتی) | ۳۰۰ گرم |
لبو (متوسط) | ۳ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۲ عدد |
هویج | ۲ عدد |
جعفری (ساطوری شده) | ۳ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
سرکه | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۱ قاشق سوپخوری |
زعفران (آبکرده و غلیظ) | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش لبو
مرحله 1: آماده کردن پیاز و گوشت
ابتدا پیازها را پوست کنید و رنده کنید. سپس نیمی از پیاز رنده شده را در یک قابلمه با کمی روغن گرم کنید تا طلایی شود. گوشت را پس از شستن و خرد کردن به شکل خورشتی به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله 2: افزودن ادویه و پختن گوشت
به مخلوط گوشت و پیاز، فلفل، یک قاشق زعفران و کمی زردچوبه اضافه کنید و همه را خوب مخلوط کنید. سپس ۳ تا ۴ لیوان آب اضافه کرده و بگذارید گوشت به آرامی بپزد.
مرحله 3: تفت دادن لبو
لبوها را پوست کنید و درشت رنده کنید. آنها را در تابهای با کمی روغن و سرکه به مدت چند دقیقه تفت دهید. سپس شکر و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و ادامه دهید تا لبو نرم شود. بعد از نرم شدن، لبو را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله 4: آماده کردن هویج
در تابهای دیگر، کره، باقیمانده پیاز رنده شده و کمی روغن را اضافه کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا پیاز نرم شود. سپس هویجها را پوست کرده و درشت رنده کنید و به مواد در تابه اضافه کنید. تفت دهید تا هویج نرم شود.
مرحله 5: اضافه کردن سیبزمینی به گوشت
بعد از ۱ تا ۲ ساعت که گوشت پخته شد، سیبزمینیها را پوست کرده و نگینی خرد کنید. آنها را به خورش اضافه کرده و ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا سیبزمینیها نرم شوند.
مرحله 6: افزودن مواد تفت داده شده به خورشت
موادی که قبلاً تفت دادهاید (لبو و هویج) را به خورش اضافه کنید. خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله 7: مرحله نهایی پخت
گوجهها را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوستشان نرم شود. سپس آنها را پوست کرده و نگینی خرد کنید و به همراه جعفری خرد شده، سیر رنده شده، باقیمانده زعفران، نمک و فلفل به خورش اضافه کنید. با حرارت ملایم بگذارید خورش بجوشد و جا بیفتد.
نکات
این خورشت را میتوانید با نان تازه و ماست چرب سرو کنید. میتوانید با توجه به سلیقهتان از مقدار بیشتری سرکه یا شکر استفاده کنید تا طعم دلخواه خود را بدست آورید.