مواد لازم و آموزش خورش متن جن برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش متن جن
خورش متن جن یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مرغ، مغز گردو و میوههای خشکی مثل قیسی و کشمش درست میشود. این خورش به خاطر طعم ترش و شیرینش که از رب انار و میوهها به دست میآید، میتواند تجربهای خاص و متفاوت از غذاهای ایرانی برای شما باشد. طعم لذیذ و رنگهای زیبا و بافتهای مختلف مواد این خورش را برای مجالس و دورهمیهای ویژه شگفتانگیز کرده است.
برای درست کردن خورش متن جن در خانه، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. سپس، سینه مرغ را به آن اضافه کنید و تا زمانی که رنگش تغییر کند، تفت دهید. بعد از آن، مغز گردوی آسیابشده، رب انار، نمک و فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، ۲ لیوان آب بریزید و مرغ را بپزید. وقتی مرغ پخته شد، آن را کنار بگذارید و رب گوجهفرنگی، کشمش و قیسی را به خورش اضافه کنید. در آخر، مرغ و کمی گلپر را اضافه کرده و برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزید و آن را با برنج سرو کنید.
مواد لازم | مقدار |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
سینه مرغ | 750 گرم |
مغز گردو | 200 گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
کشمش | 150 گرم |
قیسی | 10 عدد |
آموزش خورش متن جن
مرحله 1: آمادهسازی پیاز و تفت دادن
ابتدا پیاز را کوچک خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید و پیازها را روی حرارت متوسط تفت دهید تا کمی طلایی و نرم شوند. این کار به خورش شما طعم خوبی میدهد.
مرحله 2: افزودن زردچوبه و مرغ
وقتی پیازها طلایی شدند، کمی زردچوبه به آنها اضافه کرده و به مدت دو دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد شود. سپس، تکههای سینه مرغ را اضافه کنید و ادامه دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
مرحله 3: اضافه کردن گردو و تفت دادن
مغز گردوی آسیابشده را به مخلوط پیاز و مرغ در قابلمه اضافه کنید. گردوها را به خوبی با سایر مواد ترکیب کنید تا طعمها با هم مخلوط شوند.
مرحله 4: اضافه کردن رب انار و ادویهجات
بعد از اینکه گردو کمی تفت داده شد، رب انار، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. این ترکیب را برای دو دقیقه دیگر تفت دهید تا رب انار کمی سرخ شود و طعم آن آزاد شود.
مرحله ۵: افزودن آب و پخت مرغ
در این مرحله، دو لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و بگذارید مرغها روی حرارت ملایم بپزند. این کار باعث خواهد شد که مرغ به آرامی و به طور کامل پخته شود.
مرحله ۶: افزودن کشمش، قیسی، و رب گوجه فرنگی
وقتی مرغها کاملاً پخته شدند، آنها را از قابلمه خارج کنید. سپس رب گوجهفرنگی، کشمش، و قیسیها را به خورش اضافه کنید. این مواد باعث میشوند که خورش طعمی خوشمزه و متعادل از ترشی و شیرینی بگیرد.
مرحله ۷: تمام کردن پخت و سرو
اگر مقدار آب خورش کم شده بود، یک لیوان دیگر آب به آن بیفزایید. بعد از اینکه خورش کمی روغن بیندازد، مرغها و کمی گلپر را به آرامی به خورش برگردانید. بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزد، سپس خورش را با برنج سرو کنید و لذت ببرید.