مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش نخود آله برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش خورش نخود آله

خورش نخود آله یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی کاشان است که در میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد. این خورشت لذیذ در یزد و دزفول هم طبخ می‌شود و به نام‌های قیمه دزفولی و قیمه یزدی شناخته می‌شود. اگر می‌خواهید دستور پخت خورش نخود آله را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید، با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود ۱ پیمانه
مغز ران گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
لیمو عمانی ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده ۵ عدد
زعفران ۲/۱ قاشق سوپ‌خوری
روغن به مقدار کافی
چوب دارچین ۲ تکه
گل محمدی ۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری به مقدار لازم

آموزش خورش نخود آله

مرحله اول

برای شروع تهیه خورش نخود آله، ابتدا نخودها را چند ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را آبکشی کنید و روی تخته بگذارید و از وردنه استفاده کنید تا پوست آن‌ها جدا شده و دو نیم شوند.

نکته: در زبان محلی کاشان، “آله” به معنای نصف است، بنابراین در این خورشت، نخودها به دو نیم تقسیم می‌شوند.

مرحله دوم

حالا لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و آن‌ها را با ۲ پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت ۲ ساعت خیس بخورد.

مرحله سوم

پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید تا رنگ پیاز خوب شود.

مرحله چهارم

گوشت مکعبی خرد شده را به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود. سپس گوجه فرنگی رنده شده و در ادامه نخودها را اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه با هم بپزند.

مرحله پنجم

حالا

“`

۵ پیمانه آب را به باقی‌مانده مواد اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید. وقتی که آب به جوش آمد و چند بار قل زد، حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید. حالا بگذارید تا گوشت و نخود به خوبی پخته شوند.

مرحله ششم

در نیم ساعت پایانی پخت، در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط یک قاشق رب را تفت دهید. وقتی رنگ رب تغییر کرد، آن را به خورشت اضافه کنید و همراه با زعفران هم بزنید.

مرحله هفتم

در این مرحله، لیمو عمانی‌های که خوب خیس خورده‌اند را از آب خارج کرده و به خورشت اضافه کنید. سپس نمک، فلفل و چوب دارچین را نیز اضافه کنید. بگذارید خورشت به خوبی بپزد و مزه‌دار شود.

نکته: نمک باعث می‌شود که گوشت دیرتر پخته شود، بنابراین بهتر است در آخر پخت به خورشت اضافه شود تا پروتئین و عطر و طعم گوشت حفظ گردد.

مرحله هشتم

در چند دقیقه پایانی، گل‌ها را به خورشت اضافه کنید و بگذارید چند جوش بخورد. پس از آنکه خورشت کاملاً جا افتاد، چوب دارچین و گل را از آن خارج کنید و از روی حرارت بردارید. حالا خورشت را در ظرف مناسب کشیده و آن را همراه با پلو ایرانی و دورچین سرو کنید.

مواد لازم و آموزش خورش نخود آله برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا