مواد لازم و آموزش خورش نخود فرنگی خانگی(مرحله به مرحله)

آموزش خورش نخود فرنگی
خورش نخود فرنگی یکی از خورشهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مواد مختلف تهیه میشود. برای یادگیری این دستور پخت به ادامه مطلب مراجعه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
نخود فرنگی | ۳۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش نخود فرنگی
مرحله اول
برای درست کردن خورشت نخود فرنگی، اول یکی از پیازها را با رنده ریز رنده کرده و آب اضافیاش را میگیریم. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه میریزیم.
مرحله دوم
حالا مواد را با دست خوب ورز میدهیم تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند. بعد از آن، از این مخلوط گوشت و پیاز، به اندازه گردو کوفتههای قلقلی درست میکنیم و یک تابه را روی حرارت میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم و کوفتههای قلقلی را در روغن داغ سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. سپس پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم.
مرحله چهارم
اجازه میدهیم پیاز کمی تفت بخورد تا نرم شود. بعد رب گوجهفرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم تا مزه خامی رب برطرف شود.
مرحله پنجم
اگر دوست دارید، میتوانید سیرها را رنده کرده و به قابلمه اضافه کنید. به جای سیر تازه، میتوانید از پودر سیر هم استفاده کنید. فقط کافی است سیر را تفت دهیم تا عطرش بلند شود.
مرحله ششم
حالا ۲ پیمانه آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا آب زودتر به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کرده و کوفتههای قلقلی را به قابلمه میریزیم.
مرحله هفتم
بعد از ۳۰ دقیقه، نخود فرنگی را به خورش اضافه کرده و کمی نمک میزنیم. اجازه میدهیم آب خورش کم شود و جا بیفتد. در این حین سیبزمینیها را به دلخواه خرد میکنیم.
مرحله هشتم
سیبزمینیها را سرخ کرده و کنار میگذاریم. در پایان پخت خورش، زعفران دم کرده را اضافه میکنیم. سپس خورش را در ظرف سرو میکشیم و با سیبزمینی سرخ شده تزیین کرده و با برنج سرو میکنیم.