مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش نخود فرنگی خانگی(مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش خورش نخود فرنگی

خورش نخود فرنگی یکی از خورش‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مواد مختلف تهیه می‌شود. برای یادگیری این دستور پخت به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد
سیر ۲ حبه
نخود فرنگی ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت خورش نخود فرنگی

مرحله اول

برای درست کردن خورشت نخود فرنگی، اول یکی از پیازها را با رنده ریز رنده کرده و آب اضافی‌اش را می‌گیریم. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه می‌ریزیم.

مرحله دوم

حالا مواد را با دست خوب ورز می‌دهیم تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند. بعد از آن، از این مخلوط گوشت و پیاز، به اندازه گردو کوفته‌های قلقلی درست می‌کنیم و یک تابه را روی حرارت می‌گذاریم.

مرحله سوم

در این مرحله مقداری روغن به تابه اضافه می‌کنیم و کوفته‌های قلقلی را در روغن داغ سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم.

مرحله چهارم

اجازه می‌دهیم پیاز کمی تفت بخورد تا نرم شود. بعد رب گوجه‌فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا مزه خامی رب برطرف شود.

مرحله پنجم

اگر دوست دارید، می‌توانید سیرها را رنده کرده و به قابلمه اضافه کنید. به جای سیر تازه، می‌توانید از پودر سیر هم استفاده کنید. فقط کافی است سیر را تفت دهیم تا عطرش بلند شود.

مرحله ششم

حالا ۲ پیمانه آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب زودتر به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کرده و کوفته‌های قلقلی را به قابلمه می‌ریزیم.

مرحله هفتم

بعد از ۳۰ دقیقه، نخود فرنگی را به خورش اضافه کرده و کمی نمک می‌زنیم. اجازه می‌دهیم آب خورش کم شود و جا بیفتد. در این حین سیب‌زمینی‌ها را به دلخواه خرد می‌کنیم.

مرحله هشتم

سیب‌زمینی‌ها را سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. در پایان پخت خورش، زعفران دم کرده را اضافه می‌کنیم. سپس خورش را در ظرف سرو می‌کشیم و با سیب‌زمینی سرخ شده تزیین کرده و با برنج سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا