مواد لازم و آموزش خورش هویج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورش هویج
خورش هویج یکی از خورشهای دلچسب و خاص ایرانی است که از شهر تبریز شروع شده است. این خورش خوشمزه را میتوانید با گوشت قرمز یا مرغ تهیه کنید. در ادامه، آموزش قدم به قدم تهیه خورش هویج را با ما دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
هویج یا زردک | ۴۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آلو خورشتی | ۱۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت خورش هویج
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و آن را با کمی روغن در قابلمهای میپزیم تا نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم.
مرحله دوم
حالا گوشت خورشتی را به قطعات کوچک برش میزنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. چند دقیقه آن را تفت میدهیم تا رنگش عوض شود. سپس ۴ لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم تا گوشت بپزد.
مرحله سوم
در حین پختن گوشت، هویجها را به صورت خلالی و نازک برش میزنیم و آنها را به صورت جداگانه با روغن تفت میدهیم تا کمی طلایی شوند. دقت کنید که اگر هویجها را زیاد سرخ کنید، خاصیتشان از بین میرود.
مرحله چهارم
قبل از اینکه هویجها را به خورش اضافه کنید، حتما آنها را کمی تفت دهید تا له نشوند. بعد از سرخ کردن هویجها، آنها را کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
سپس آلوهای خورشتی را پس از شستن به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس میکنیم. حالا باید صبر کنیم تا گوشت بپزد. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، آلوها و هویجهای سرخ شده را به خورش اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بپزد. ۱۵ دقیقه قبل از پایان پخت، زعفران دم کرده را به خورش اضافه میکنیم. در پایان خورش را با برنج سرو میکنیم.
نکات آموزش خورش هویج
خورش هویج با گوشت مرغ
اگر میخواهید از گوشت مرغ در این خورش استفاده کنید، دو روش دارید. اولین روش خرد کردن گوشت مرغ به تکههای کوچک و اضافه کردن آن به خورش مانند دستور بالا، و روش دوم سرخ کردن تکههای بزرگ مرغ مثل ران یا سینه و اضافه کردن آنها در وسط پخت.