مواد لازم و آموزش خورش پرپین برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش خورشت پرپین
این خورشت یک غذای ایرانی است که با پرپین یا خرفه درست میشود. طعم این خورشت شبیه به خورشت سبزی است اما به خاطر وجود خرفه، مزه ملایمتری دارد. پرپین باعث میشود خورشت لعاب دار شود و طعم خاصی به آن بدهد. این خورشت را میتوانید با برنج سفید یا برنج زعفرانی سرو کنید. همچنین میتوانید به جای پوره گوجه از رب گوجه استفاده کنید، این بستگی به سلیقه شما دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه و زردچوبه | به مقدار لازم |
گوشت | ۴۰۰ گرم |
پرپین (خرفه) | ۴۰۰ گرم |
گوجه | ۲ عدد |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
گرد لیمو | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
لپه | نصف پیمانه |
دستور پخت خورشت پرپین
مرحله اول
برای درست کردن خورشت پرپین، ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به صورت خلالی خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن طلایی و سبک شود.
مرحله دوم
در این مرحله، ادویه و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی آن خارج شود. سپس گوشت را به تکههای کوچک خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با پیازها تفت بخورد. بعد از آن، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا گوشت نیم پز شود.
مرحله سوم
حالا پرپینها را به خوبی بشویید و به صورت ریز خرد کنید. سپس یک تابه دیگر را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. پرپینهای خرد شده را در آن تفت دهید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا خوشطعمتر شود.
مرحله چهارم
مراقب باشید که پرپینها نیازی نیست خیلی سرخ شوند، کافی است کمی تفت داده شوند تا رنگشان تغییر کند. سپس گوجهفرنگیها را با رندهریز پوره کنید و به تابه اضافه کنید تا با پرپینها تفت بخورد.
مرحله پنجم
بعد از اینکه کمی تفت خوردند، درب تابه را بگذارید و بگذارید کمی جا بیفتند و روغن خروجی داشته باشند. وقتی گوشت نیم پز شد، مخلوط پرپین و گوجه را به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا مواد با هم بپزند و خورشت جا بیفتد.
مرحله ششم
در میانه پخت، لیمو عمانیها را با چنگال یا چاقو سوراخ کرده و به خورشت اضافه کنید. لپه را از قبل خیس کردهاید و حالا با کمی آب بگذارید بپزد. بعد از پخت، لپهها را آبکش کنید و به خورشت اضافه کنید. در انتها نمک، فلفل و گرد لیمو را نیز اضافه کنید.