مواد لازم و آموزش خورش کدو سبز برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورش کدو سبز
خورش کدو سبز یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. این خورش خوشمزه دارای دستورهای گوناگونی است و میتوانیم با توجه به سلیقهمان، از لپه هم در آن استفاده کنیم. برای یادگیری مراحل پخت خورش کدو سبز به صورت رژیمی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کدو سبز قلمی | ۴ عدد |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت خورش کدو سبز
مرحله اول
ابتدا گوشت را بشویید و روی تخته خرد کن بگذارید و به قطعات مکعبی به اندازه ۲ سانتیمتر خرد کنید. سپس گذاشته و پیازها را پوست کنده و بشویید و روی تخته به صورت نگینی خرد کنید و آنها را در گوشهای بگذارید.
مرحله دوم
سیرها را پوست کنید، بشویید و رنده کنید. یک قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن در آن بریزید تا داغ شود. سپس پیازها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله سوم
بعد از آن، سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و دوباره تفت دهید. کمی زردچوبه به آنها بزنید و به تفت دادن ادامه دهید. سپس گوشتهای خرد شده را اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
حالا وسط قابلمه را خالی کنید و مواد را به سمت کنارههای قابلمه بزنید. رب گوجه فرنگی را در وسط قابلمه قرار دهید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس ۷ تا ۸ لیوان آب جوش روی مواد بریزید و درب قابلمه را بگذارید.
مرحله پنجم
حرارت را ابتدا زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. اگر دوست دارید، میتوانید لپه هم اضافه کنید؛ برای این کار ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم لپه را ۴ تا ۵ ساعت قبل خیس کنید و در این مرحله به گوشت اضافه کرده و بگذارید با هم بپزند.
مرحله ششم
سپس کدوها را پوست کنید، بشویید و در آبکش بگذارید.
“`
تا کدوها خشک شوند، یک تابه را روی حرارت کم قرار میدهیم و مقداری روغن سرخ کردنی داخل آن میریزیم. وقت میدهیم روغن خوب داغ شود و سپس کدوها را از وسط نصف میکنیم و داخل تابه میچینیم.
مرحله هفتم
حالا اجازه میدهیم کدوها سرخ و طلایی شوند. بعد از حدود ۲ ساعت، به گوشت سر میزنیم و احتمالاً باید کاملاً پخته شده باشد. سپس کدوهای سرخ شده را به گوشت اضافه میکنیم و گوجهفرنگیها را هم شسته و از وسط نصف میکنیم.
مرحله هشتم
گوجهفرنگیها را روی مواد دیگر میچینیم و درب قابلمه را میگذاریم. حالا اجازه میدهیم که خورشت به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا آب اضافی آن بخار شود و غذا جا بیفتد و کدوها نیز خوب پخته شوند. این خورشت باید کم آب باشد و موقع سرو خوشمزهتر است.
مرحله نهم
پس از اینکه خورشت خوب جا افتاد و آب اضافی آن تبخیر شد، طعم آن را چشیده و در صورت نیاز فلفل، نمک و مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه میکنیم. ۵ دقیقه بعد، خورشت کدو سبز آماده است و میتوانید آن را داخل ظرف بکشید و با برنج نوش جان کنید.