مواد لازم

مواد لازم و آموزش خورش کدو مسما برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش خورش کدو مسما

این خورش یک غذای محبوب ایرانی است که از گوشت و کدو درست می‌شود. در این خورش از گوشت گوسفند استفاده می‌شود که طعم بسیار خوبی به آن می‌دهد. کدو هم بافت و رنگ زیبایی به خورش می‌بخشد. یک نکته مهم درباره این خورش این است که گوشت و کدو به صورت جداگانه پخته می‌شوند، بنابراین طعم گوشت همچنان حفظ می‌شود و خورش خوشمزه‌تر می‌شود.

مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
نمک و فلفل به مقدار کافی
چوب دارچین ۱ تکه
کدو ۴ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
غوره ۱ پیاله
عصاره گوشت ۱ عدد
رب ۲ قاشق غذا خوری

دستور پخت خورش کدو مسما

مرحله اول

برای درست کردن خورش کدو مسما، ابتدا پیاز را شسته و پوست می‌گیریم. سپس آن را به صورت نگینی خرد می‌کنیم. یک قابلمه برمی‌داریم و کمی روغن داخل آن می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا داغ شود.

مرحله دوم

سپس پیازها را به قابلمه اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شود. در ادامه، گوشت گوسفندی را به قطعات خورشتی برش می‌زنیم و به پیازها اضافه می‌کنیم تا تفت بخورد و رنگ آن کاملاً عوض شود.

مرحله سوم

در این مرحله، ادویه‌های دلخواه خود را به همراه زردچوبه و فلفل به گوشت اضافه کرده و تفت می‌دهیم. سپس چوب دارچین و کمی نمک اضافه کرده و کمی آب جوش به آن اضافه می‌کنیم. درب قابلمه را می‌بندیم تا با حرارت کم به آرامی بپزد.

مرحله چهارم

در این فاصله، کدوها را شسته و پوست آن‌ها را به صورت راه‌راه یا کامل می‌زنیم. سپس کمی نمک روی آن‌ها می‌ریزیم. یک قابلمه کوچک برمی‌داریم و کمی روغن درون آن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود.

مرحله پنجم

کدوها را درون قابلمه می‌ریزیم و درب آن را می‌بندیم تا با درب بسته سرخ و مغزپخت شود. سپس کدوها را از قابلمه خارج می‌کنیم. سپس رب گوجه‌فرنگی را در همان قابلمه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا رنگ آن باز شود.

مرحله ششم

وقتی که گوشت نیم‌پز شد، مقداری از رب تفت داده شده را به گوشت اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا بپزد. کدوها را به بقیه رب اضافه می‌کنیم. گوجه‌ها را شسته و خرد کرده و به کدوها اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

غوره و عصاره گوشت را به مواد اضافه کرده و کمی آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا نیم ساعت با حرارت کم بپزد. وقتی که گوشت و کدوها به طور جداگانه پخته شدند، آن‌ها را در ظرف سرو مخلوط کرده و در کنار برنج سرو می‌کنیم. می‌توان به جای غوره از آب غوره استفاده کرد.

مرحله هشتم

همچنین می‌توان به جای عصاره گوشت، کمی از آب گوشت در حال پخت را به کدوها اضافه کرد. در این صورت نیاز است که میزان نمک آن را اندازه‌گیری کنید و اگر کم بود، آن را اضافه کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا