مواد لازم و آموزش خورش کلم برگ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورش کلم برگ
خورش کلم برگ یکی از خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که از مواد مختلفی تهیه می شود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله این خورش، با ما در رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
سینه یا ران مرغ | ۳ تکه |
کلم برگ | ½ کلم برگ کوچک |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۴ قاشق غذاخوری |
هویج | ۳ عدد |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش خورش کلم برگ
مرحله اول
برای درست کردن خورش کلم برگ، اول پیازها را به صورت خلالی ریز خرد می کنیم. بعد یک قابلمه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه می کنیم. سپس پیاز را به قابلمه میریزیم و خوب تفت میدهیم.
مرحله دوم
وقتی پیاز سبک شد، کمی فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم تا همه مواد خوب مخلوط شوند. سپس تکههای مرغ را به تابه اضافه کرده و خوب سرخ میکنیم.
مرحله سوم
بعد از اینکه مرغ سرخ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامیاش گرفته شود. سپس نصف لیوان آب به قابلمه میریزیم و درب آن را میگذاریم.
مرحله چهارم
در حین پختن مرغها، کلم برگها را به صورت خلالی خرد میکنیم. سپس یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. وقتی روغن داغ شد، کلم برگها را به تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو به همراه کمی نمک و فلفل سیاه به کلم برگها افزوده و کمی تفت میدهیم تا با هم مخلوط شوند. وقتی کلم برگها سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله، هویج را به صورت خلالی خرد کرده و با کمی روغن به تابه اضافه میکنیم. هویج را کمی تفت میدهیم، سپس مقداری نمک، زعفران دم کرده و باقیمانده آب لیمو را به آن اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
وقتی هویج خوب سرخ شد، کلم برگها را به تابه اضافه کرده و همه را با هم ترکیب میکنیم. حالا ۱ استکان آب اضافه کرده و اجازه میدهیم تا کلم برگ و هویج خوب بپزند.
مرحله هشتم
پس از اینکه کلم برگ، هویج و مرغ به طور کامل پخته شدند، این مواد را در ظرف مناسبی میکشیم. میتوانیم مرغها را همینطور به ظرف اضافه کنیم یا اینکه قبل از سرو، با کره و زعفران کمی سرخ کنیم.
مرحله نهم
اگر دوست دارید که مرغها رنگ زیباتری داشته باشند، حتماً آنها را چند دقیقه در مخلوط کره و زعفران سرخ کنید. در آخر خورش را به دلخواه تزیین کرده و با برنج سرو میکنیم (آموزش درست کردن برنج ساده).