مواد لازم و آموزش خورش گردو اسفناج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش خورش گردو اسفناج
خورش گردو اسفناج یکی از خورش های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با روش های مختلفی درست می شود. این خورش معمولا با گوشت گوسفند تهیه می گردد، اما اگر نمیخواهید از گوشت قرمز استفاده کنید، میتوانید به جای آن از گوشت مرغ یا گوشت بلدرچین استفاده کنید. اگر به خورشهای مانند فسنجان علاقه دارید، این خورش هم برای شما خوشایند خواهد بود. در این خورش میتوانید به دلخواه از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید. برای یاد گرفتن مدل تهیه این خورش خوشمزه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت خورشتی | ۵۰۰ گرم |
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
رب انار ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
کاری و زردچوبه | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش گردو اسفناج
مرحله اول
برای درست کردن خورش گردو اسفناج ابتدا دو عدد پیاز را پوست کنده و شسته، سپس به چهار قسمت تقسیم میکنیم و آنها را داخل چرخ گوشت میریزیم تا خوب چرخ شوند.
مرحله دوم
در این مرحله مغز گردوها را هم داخل چرخ گوشت میریزیم و چند بار چرخ میکنیم تا کاملاً پوره شوند. سپس کمی روغن داخل تابه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله سوم
در این مرحله، پیازهای چرخ شده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم شوند. بعد از آن، گردوهای پوره شده را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه کاری اضافه میکنیم و همه مواد را با هم تفت میدهیم. سپس چهار لیوان آب به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
بعد از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم مواد به مدت سه ساعت بپزند. در این حین، گوشت را شسته و به صورت مکعبی و درشت خرد میکنیم. سپس یک عدد پیاز را پوست میگیریم.
مرحله پنجم
پیاز را پس از شستشو به صورت نگینی خرد میکنیم. یک قابلمه را روی حرارت قرار داده و کمی روغن در آن میریزیم. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کرده و تفت میدهیم تا کمی نرم شوند و بعد گوشت های خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حالا…
“““html
به صورت مداوم تفت میدهیم تا رنگ آنها کاملاً تغییر کند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و کاری را اضافه میکنیم و بهطور همزمان ۲ لیوان آب روی گوشتها میریزیم. حرارت را کم میکنیم تا گوشتها به مرور زمان خوب پخته و نرم شوند.
مرحله هفتم
سپس اسفناجها را شسته و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آنها خارج شود. بعد روی تخته آشپزخانه خرد میکنیم. سپس اسفناجهای خرد شده را داخل یک تابه میریزیم و نصف لیوان آب به آن اضافه کرده و میگذاریم بپزد.
مرحله هشتم
برای اینکه آب اسفناج کاملاً کشیده شود، حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز داریم. بعد کمی روغن میزنیم و تفت میدهیم تا اسفناج کمی سرخ شود. سپس اسفناج تفت داده شده را به همراه گوشت پخته شده به قابلمهای که گردو در آن است اضافه میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله یک لیوان یخ را به همراه شکر، رب انار و مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه میکنیم. صبر میکنیم تا مواد به مدت ۱ ساعت دیگر خوب بپزند و خورشت جا بیفتد. در پایان خورشت را داخل ظرف میکشیم و با برنج سرو میکنیم.