مواد لازم و آموزش دست حلوا برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش دست حلوا
دست حلوا یکی از حلواهای خوشمزه و سنتی ایران است که ریشهاش به استان گیلان برمیگردد. این حلوای خوشمزه میتواند با طعمها و دستورهای مختلفی تهیه شود. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله دست حلوا، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دست حلوا | |
آرد برنج | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
روغن جامد | ۲۵۰ گرم |
آب | ۱ لیتر |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
گلاب | ½ استکان |
پودر گل سرخ | ۳ قاشق غذاخوری |
آموزش دست حلوا
مرحله اول
برای تهیه دست حلوا به سبک گیلانی، ابتدا باید شربت حلوا را درست کنیم. برای این کار، آب را با شکر داخل یک قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط میگذاریم تا شکر کاملاً در آب حل شود.
مرحله دوم
وقتی شربت به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم تا کمی غلیظ شود. غلظت شربت باید شبیه شربت بار باشد یعنی هر چقدر غلیظتر شود، حلوا سفتتر خواهد شد.
مرحله سوم
وقتی شربت به غلظت مناسب رسید، هل و گلاب را به آن اضافه میکنیم و شربت را از روی حرارت برمیداریم. سپس روغن جامد را در یک کاسه ریخته و روی حرارت میگذاریم تا ذوب شود و بعد کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و آرد برنج را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا طعم خامی آن گرفته شود و رنگش کمی تغییر کند. حواستان باشد که آرد نسوزد.
مرحله پنجم
پس از تفت دادن، آرد برنج را از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم کمی خنک شود. تمام مواد حلوا باید گرم باشند تا بتوانیم با دست آنها را آماده کنیم. اگر شربت، روغن یا آرد برنج سرد شدند، باید آنها را کمی گرم کنیم.
مرحله ششم
آرد برنج را در یک سینی فلزی با لبه دار میریزیم و در وسط آن یک حفره با دست ایجاد میکنیم. سپس شربت و روغن را به آرد برنج اضافه کرده و با دست مخلوط میکنیم.
مرحله هفتم
برای درست کردن این حلوا از دستکش استفاده نکنید چون حرارت دستها به شکلگیری حلوا کمک میکند. اکنون باید به مدت ۱۵ دقیقه با دست مواد را ورز دهید تا حلوا شکل بگیرد و یکدست شود.
مرحله هشتم
در این مرحله، پودر گل سرخ و گلاب را هم اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا با دیگر مواد ترکیب شوند. سپس حلوا را در کف سینی به طور یکنواخت پخش کرده و به شکل دلخواه برش میزنیم.
مرحله نهم
برای تزئین روی حلوا میتوانیم از گل سرخ یا کنجد استفاده کنیم. در گذشته برای تزئین این حلوا از پودر برگ درخت لیمو استفاده میشد. حالا حلوا را به مدت ۲ ساعت در جای خنک قرار میدهیم تا خودش را بگیرد.