مواد لازم و آموزش دلمه پیاز برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش دلمه پیاز
دلمه پیاز یکی از انواع دلمههای خوشمزه به شمار میرود که در آن مواد دلمه را داخل پیاز قرار میدهیم و میپزیم. این دلمه میتواند رقیب مناسبی برای دلمههای دیگر مثل دلمه برگ مو و فلفل دلمهای باشد و به دلیل حضور پیاز، خواص بسیار خوبی دارد. میتوانید مواد داخل دلمه را بسته به سلیقه خود تغییر دهید و از سسها یا چاشنیهای مختلف نیز استفاده کنید. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه دلمه پیاز، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم دلمه پیاز | |
پیاز بزرگ | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری |
سبزی معطر (جعفری و تره و گشنیز) | ۲۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
برنج | نصف پیمانه |
آب لیمو | ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
آلو | ۳ عدد |
خلال بادام | یک چهارم پیمانه |
گلاب | به مقدار کم |
آموزش دلمه پیاز
مرحله اول
برای شروع، دو عدد پیاز را شسته و پوست آنها را میگیریم و انتهای آنها را جدا میکنیم. سپس روی پیازها یک برش از بالا تا مرکز پایین ایجاد میکنیم و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش میپزیم.
مرحله دوم
جوشاندن پیاز را ادامه میدهیم تا ۲ تا ۳ لایه پیاز نرم شود. بعد از آن، پیازها را از آب خارج کرده و لایههای آنها را جدا میکنیم. برنج و لپه را شسته و با آب ولرم خیس میکنیم و هر کدام را جداگانه نیمپز مینماییم.
مرحله سوم
در این مرحله، مواد داخل دلمه را آماده میکنیم. پیاز باقیمانده را رنده کرده و سپس به آن نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه میکنیم و در ادامه، گوشت چرخ کرده را نیز به آن اضافه مینماییم.
مرحله چهارم
سپس رب گوجهفرنگی، آبلیمو، خلال بادام خیسانده در گلاب، آلوهای هستهگیری شده، برنج نیمپز و لپه نیمپز و در آخر سبزیهای معطر خرد شده را به مخلوط میافزاییم و همه مواد را به خوبی مخلوط میکنیم.
مرحله پنجم
حالا مواد دلمه را به مدت چند دقیقه در یخچال نگه میداریم. سپس مقداری از مواد را برداشته و داخل پیازهای آماده پر میکنیم و دلمهها را در قابلمه مناسبی میچینیم. در این مرحله، به تهیه سس میپردازیم.
مرحله ششم
برای تهیه سس، حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را با یک پیمانه آب مخلوط میکنیم. سپس یک چهارم پیمانه روغن مایع، نمک، پودر سیر، کمی فلفل سیاه و یا فلفل قرمز را به آن اضافه میکنیم و روی شعله قرار میدهیم.
مرحله هفتم
زمانی که سس جوش آمد و کمی غلیظ شد، آن را روی دلمهها میریزیم و اجازه میدهیم دلمهها بپزند. بعد از حدود نیم ساعت که دلمهها با سس پخته شد، آن را در ظرف مناسب میکذاریم و سرو میکنیم.