مواد لازم و آموزش دمپختک شیرازی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش دمپختک شیرازی
دمپختک شیرازی یکی از غذاهای محلی خوشمزه استان فارس است که به روشهای مختلف تهیه میشود. اگر میخواهید طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله دمپختک شیرازی را بیاموزید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
هویج | ۲ عدد |
کلم برگ | ½ کلم برگ کوچک |
سبزی معطر تازه | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
گرد غوره | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری |
آموزش دمپختک شیرازی
مرحله اول
برای تهیه دمپختک شیرازی خوشمزه، ابتدا عدسها را بشویید و در یک قابلمه حاوی آب بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا عدسها در آب جوش کاملا پخته شوند.
مرحله دوم
بعد از اینکه عدسها خوب پخته و نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و آنها را آبکشی کنید. حالا سبزیجات معطر تازه مانند ترخون، ریحان و شوید را بشویید و به صورت ریز خرد کنید.
مرحله سوم
حالا کلم برگ را به صورت ریز خرد کنید و بعد از شستن، در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس هویجها را بشویید، پوست بکنید و به شکل نگینی خرد کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم بگذارید و مقدار کمی روغن مایع به آن اضافه کنید. سپس کلم برگ و هویجها را به تابه اضافه کرده و آنها را سرخ کنید تا کاملا نرم و سبک شوند.
مرحله پنجم
در ادامه، گرد غوره به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا عطر و طعم آنها خوب پخش شود.
“““html
خاموشی ادویهها را از بین ببریم. حالا عدس پخته را به همراه سبزیجات خرد شده به تابه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حالا مواد را مخلوط میکنیم تا کاملاً ترکیب شوند و سرخ شوند. سپس تابه را از روی حرارت بر میداریم. در ادامه یک قابلمه پر از آب را روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب به جوش بیاید. سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
بعد از اینکه آب جوش آمد، برنج را شسته و به قابلمه اضافه میکنیم. حالا اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند تا پخت اولیهاش انجام شود. بعد از این زمان، یک دانه برنج را بین دو انگشت له میکنیم.
مرحله هشتم
وقتی اطراف دانههای برنج نرم و مغز آن کمی سفت شد، برنج را درون آبکش ریخته و آبکشی میکنیم. سپس مقدار کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب میریزیم و تهدیگ دلخواهمان را درون آن قرار میدهیم.
مرحله نهم
حالا یک لایه برنج در قابلمه میریزیم و مقداری از مواد میانی را به طور یکنواخت روی برنج میریزیم. به همین ترتیب ادامه میدهیم تا تمام مواد تمام شود. سپس زعفران دمکرده را به صورت پراکنده روی برنج میریزیم.
مرحله دهم
در این مرحله، درب قابلمه را با دمکنی پوشانده و روی قابلمه قرار میدهیم. سپس روی حرارت ملایم، شعله پخشکن را گذاشته و قابلمه را روی آن قرار میدهیم. حالا اجازه میدهیم دمپختک به مدت ۱ ساعت دم بکشد.
مرحله یازدهم
پس از گذشت این زمان، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و دمپختک را مخلوط میکنیم تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس دمپختک را در ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه سالاد شیرازی سرو میکنیم. نوش جان!