مواد لازم

مواد لازم و آموزش دمپخت گوشت خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش دمپخت گوشت

دمپخت گوشت یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه این غذا را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید، در ادامه با وبسایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
۳۰۰ گرم گوشت بدون استخوان ۱ عدد پیاز درشت
۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ۲ عدد سیب زمینی متوسط
۳ پیمانه برنج ۲ عدد گوجه فرنگی متوسط
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش دمپخت گوشت

مرحله اول

برای شروع، پیاز را به صورت ریز خرد می‌کنیم و در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود. سپس، گوشت را به اندازه قطعات گوشت خورشتی خرد می‌کنیم.

مرحله دوم

حالا گوشت را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم. اینها را با هم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله سوم

زمانی که رنگ رب گوجه فرنگی باز شد، گوجه فرنگی‌ها را پوست می‌گیریم و به صورت پوره له می‌کنیم و به تابه اضافه می‌کنیم. بعد مواد را خوب مخلوط کرده و یک فنجان آب به آنها اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

مرحله چهارم

حالا اجازه می‌دهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد. در همین حال، برنج را با یک قاشق چای‌خوری نمک و آب ولرم خیس می‌کنیم و سیب زمینی‌ها را پوست‌ گرفته و به شکل مکعبی خرد می‌کنیم.

مرحله پنجم

سیب زمینی‌ها را به طور جداگانه سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا به جوش بیاید. در این مرحله کمی نمک و روغن به آب جوش اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

برنج خیس‌خورده را به آب جوش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا کمی نرم شود. وقتی برنج نرم شد و مغزش کمی سفت بود، آن را آبکشی می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن اضافه می‌کنیم. به سلیقه خود می‌توانیم از سیب زمینی حلقه‌ای یا نان لواش برای ته‌دیگ استفاده کنیم. بعد کمی برنج روی ته‌دیگ می‌ریزیم.

مرحله هشتم

مقداری از مخلوط گوشت و سیب زمینی سرخ کرده را روی برنج می‌ریزیم. این کار را به صورت لایه‌ای ادامه می‌دهیم و سپس درب قابلمه را می‌گذاریم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد.

مرحله نهم

پس از آنکه برنج دم کشید، دمپخت را درون قابلمه مخلوط می‌کنیم تا تمام برنج رنگ بگیرد. سپس دمپخت گوشت را داخل ظرف سرو می‌کنیم و با تکه‌های گوشت تزیین کرده و همراه با ترشی یا سبزی خوردن سرو می‌نماییم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا