مواد لازم و آموزش دنده کباب خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش دنده کباب
دنده کباب یکی از خوشمزهترین کبابهای سنتی ایرانی است که از شهر کرمانشاه به دنیا معرفی شده است. برای یادگیری تهیه این کباب خوشمزه، با ما در رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
دنده گوسفندی | ۴ عدد |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد درشت |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد درشت |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت دنده کباب کرمانشاه
آماده سازی گوشت گوسفندی
برای شروع تهیه دنده کباب، ابتدا گوشت گوسفندی را به صورت درشت چرخ کرده و پیاز را هم رنده میکنیم و به گوشت چرخ شده اضافه میکنیم. سپس مقداری نمک و فلفل سیاه نیز اضافه میکنیم.
ورز دادن
حالا مواد را چند دقیقه با دست ورز میدهیم تا خوب با هم ترکیب شوند. سپس دندهها را روی یک سیخ نازک قرار میدهیم و گوشت چرخکرده را کنار دندهها میگذاریم و با یک چاقوی مناسب آن را فرم میدهیم.
آماده کردن منقل
گوشت چرخکرده را کنار دندهها پخش میکنیم و برای اینکه گوشت نریزد، ۳ عدد سیخ پهن مخصوص کوبیده زیر آن قرار میدهیم و ته سیخها را جمع میکنیم. حالا منقل زغال را آماده میکنیم و دنده کباب را روی آن میگذاریم.
تهیه کردن سس مخصوص دنده کباب
ابتدا باید صبر کنیم تا گوشت چرخکرده به سیخها بچسبد، سپس آن را مرتب میچرخانیم تا خوب بپزد. در همین حین، سس مخصوص دنده کباب را تهیه میکنیم.
تفت دادن گوجه فرنگی
برای تهیه سس، ابتدا کره را در یک تابه مناسب میریزیم و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا ذوب شود. سپس گوجهفرنگیها را پوستیم و خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا خوب سرخ شوند.
تفت دادن رب گوجه فرنگی و افزودن ادویه
در این مرحله، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس زعفران دمکرده، آب لیمو ترش و مقداری نمک و فلفل را اضافه کرده و همه مواد را به خوبی مخلوط میکنیم.
سرو
حالا سس را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا گرم بماند. بعد از اینکه دنده کباب آماده شد، با یک قلموی تمیز سس را به دو طرف دنده کباب میمالیم و آن را همراه با نان یا برنج سرو میکنیم.
نکات پخت دنده کباب
دنده کباب در فر
برای تهیه دنده کباب در فر، بعد از آمادهکردن گوشت و دندهها، آنها را در فویل میپیچیم و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا کباب آماده شود. در ۱۵ دقیقه پایانی، فویل را باز میکنیم تا کباب برشته شود.