مواد لازم و آموزش دونات کروسان خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش دونات کروسان
دونات، نوعی نان است که با استفاده از مخمر آماده میشود و به هیچ عنوان از پفدهندههای شیمیایی استفاده نمیشود و در روغن سرخ میشود. دونات کروسان دارای خمیر مشابه دونات است، اما به شکلی لایهلایه همچون کروسان درست میشود. این نانها خیلی سبک و خوشمزه هستند و شیرینی کمی نسبت به کلوچه یا کیک دارند. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه دونات کروسان، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم دونات کروسان | |
آرد نان | ۵۲۵ گرم |
نمک | ۶ گرم |
شکر | ۶۵ گرم |
مایه خمیر خشک فوری | ۱۱ گرم |
آب سرد ۴ درجه | ۲۵۰ گرم |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد |
کره | ۱۱۲ گرم |
خامه صبحانه ۳۰ درصد | ۱۵ گرم |
کره سرد یخچالی | ۲۵۰ گرم |
پودر قند | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
کاتر گرد | قطر ۸ سانتی متر |
آموزش دونات کروسان
مرحله اول
برای درست کردن دونات خوشمزه با طرز تهیه کروسان، اول از همه، ۱۱۲ گرم کره را خرد کرده و اجازه میدهیم تا به دمای محیط برسد. سپس، آرد را در یک کاسه الک کرده و نمک را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. حالا یک حفره وسط آرد درست کرده و مایه خمیر و شکر را داخل آن میریزیم.
مرحله دوم
سپس با همزن با سرعت پایین یا چنگال، خوب مخلوط میکنیم. بعد سفیده تخم مرغ، آب و خامه را اضافه کرده و با همزن یا چنگال یا دست به خوبی ترکیب میکنیم. سپس کره نرم شده را به تدریج در دو تا سه مرحله به مواد اضافه میکنیم.
آموزش دونات کروسان
بعد از آن، به خوبی مخلوط میکنیم تا کاملاً با هم ترکیب شوند. در این مرحله، خمیر کمی چسبنده میشود اما شکل خود را از دست نمیدهد. حالا یک کاسه بزرگ را با کمی روغن مایع چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار میدهیم و رویش را با سلفون میپوشانیم.
مرحله چهارم
سپس به مدت حدود ۲ تا ۳ ساعت در یک مکان گرم میگذاریم تا استراحت کند.
“““html
تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود. سطح کار را با آرد پوشش میدهیم و خمیر را روی سطح کار گذاشته و با نوک انگشتان آن را به آرامی به اطراف کشیده تا هوای داخل آن بیرون بیاید.
مرحله پنجم
در این مرحله، خمیر را با دست کم به شکل یک مربع ۲۵ در ۲۵ سانتیمتر باز میکنیم. سپس روی آن را با سلفون میپوشانیم و برای حدود ۱۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم. سپس ۲۵۰ گرم کره که سرد است را بین دو لایه کاغذ روغنی میگذاریم.
آموزش دونات کروسان
بعد از آن، با وردنه، آن را به شکل یک مربع ۱۸ در ۱۸ سانتیمتر باز میکنیم. سپس دوباره آن را در یخچال به مدت ۱۲ ساعت استراحت میدهیم. بعد از ۱۲ ساعت، خمیر را از یخچال در میآوریم و سطح کار را با آرد پوشش میدهیم.
مرحله هفتم
حالا خمیر را روی سطح کار قرار داده و با فشار دست، هوای آن را خارج میکنیم. اندازه خمیر باید حتماً ۲۵ در ۲۵ سانتیمتر باشد. کره را روی خمیر میگذاریم به طوری که بلوک کره نسبت به خمیر ۲۵ درجه بچرخد.
مرحله هشتم
در این مرحله، گوشههای خمیر را روی کره برمیگردانیم و با دست کمی فشار میدهیم تا به خوبی به هم بچسبند. سپس زیر خمیر را دوباره آرد پاشی میکنیم تا هنگام وردنه کشیدن به سطح نچسبد و بعد با وردنه از مرکز خمیر شروع به کار میکنیم.
مرحله نهم
وردنه را از مرکز به سمت بالا، سپس از مرکز به سمت پایین و در نهایت از مرکز به سمت چپ و راست میکشیم تا خمیر باز شود. باید خمیر به شکل یک مربع ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر درآید. حالا خمیر را تا میکنیم.
مرحله دهم
برای این کار، ابتدا لبه بالایی را روی لبه پایینی قرار میدهیم. سپس لبه راست را روی لبه چپ میگذاریم. حالا دوباره یک مربع ۲۵ در ۲۵ داریم. روی کار را با سلفون میپوشانیم و یک ساعت دیگر در یخچال استراحت میدهیم.
مرحله یازدهم
سطح کار را دوباره آرد پاشی کرده و مانند قبل با وردنه به شکل یک مربع ۵۰ در ۵۰ درمیآوریم. اما این بار ابتدا لبه راست را روی لبه سمت چپ میزنیم و سپس لبه بالایی را روی لبه پایین تا یک مربع ۲۵ در ۲۵ به دست بیاید.
مرحله دوازدهم
دوباره سلفون میزنیم و یک ساعت دیگر در یخچال استراحت میدهیم. سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را دقیقاً مانند مرحله ششم باز میکنیم و دوباره تا میکنیم و مجدداً در یخچال به مدت ۱ ساعت استراحت میدهیم.
مرحله سیزدهم
خمیر را با وردنه به اندازه ۳۰ در ۴۰ سانتیمتر باز میکنیم. ضخامت خمیر باید ۱ سانتیمتر باشد. با کاتر گرد به قطر ۸ سانتیمتر برش میزنیم و وسط خمیرها را هم با ته ماسوره سوراخ میکنیم. میتوان از کاتر مخصوص دونات استفاده کرد. یک سلفون را با روغن چرب میکنیم.
مرحله چهاردهم
سپس روی خمیر میکشیم و یک ساعت در یخچال استراحت میدهیم. روغن را درون تابه گود میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس دوناتها را درون روغن سرخ میکنیم و بر روی دستمال آشپزخانه میگذاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود. بعد از آن پودر قند میپاشیم.