مواد لازم و آموزش دیزی پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش دیزی پلو
دیزی پلو که به عنوان چلو دیزی هم شناخته میشود، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که ممکن است برای بسیاری از خانمهای ایرانی ناشناخته باشد. این غذای خوشمزه ترکیبی از اجزای آبگوشت و برنج میباشد. برای مشاهده مراحل کامل و دقیق تهیه دیزی پلو، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سردست گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
لوبیا چشم بلبلی | ۲ پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
روغن حیوانی یا کره | ۵۰ گرم |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری غلیظ |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
آموزش دیزی پلو
مرحله اول
برای تهیه دیزی پلوی خوشمزه، ابتدا پیازها را به صورت مکعبی خرد میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. پیازها را در قابلمه میریزیم و تفت میدهیم.
مرحله دوم
زمانی که پیازها کمی نرم شدند، زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطر آن به پیاز برسد. سپس گوشت شسته شده را به قطعات بزرگ برش زده و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا باید گوشت را خوب تفت دهیم تا رنگ آن تغییر کند و کمی قهوهای شود. سپس ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و منتظر میمانیم تا آب به جوش بیاید. بعد از آن حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم گوشت به مدت ۲ ساعت بپزد.
مرحله چهارم
در این مرحله لوبیا چشم بلبلی را به همراه ۲ پیمانه آب و کمی فلفل سیاه در یک قابلمه دیگر میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه پخته شود. پس از اینکه لوبیا نرم شد، آن را آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت گوشت، لوبیا پخته شده را به قابلمه گوشت اضافه کرده و اجازه میدهیم تا با هم بپزند. باید توجه داشته باشید که فقط ۱ فنجان از آب داخل قابلمه گوشت باقی بماند.
مرحله ششم
در انتهای پخت گوشت، کمی نمک به آن اضافه میکنیم. وقتی که آب داخل قابلمه به مقدار ذکر شده رسید، آن را از روی حرارت برمیداریم و به سوی آمادهسازی برنج میرویم. اگر از برنج تازه استفاده میکنید، حتما آن را بخیسانید.
“““html
مرحله هفتم
اگر شما از برنج قدیمی یا برنج هندی استفاده میکنید، نیاز نیست که برنج را خیلی مدت بخیسانید. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و ۴.۵ پیمانه آب و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
مرحله هشتم
بعد از اینکه آب جوش آمد، برنج را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب بخار شود. وقتی آب بخار شد، حرارات را کم کنید و مخلوط گوشت و لوبیا چشم بلبلی را به قابلمه بیفزایید.
مرحله نهم
برای اینکه غذا خوشمزهتر شود، میتوانید آب گوشت مانده را هم به برنج اضافه کنید. سپس کمی روغن حیوانی یا کره همراه با زعفران دمکرده به قابلمه بیفزایید و مواد را با ملایمت هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
مرحله دهم
حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید غذا به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در پایان، چلو دیزی را به خوبی هم بزنید تا مواد در تمام برنج پخش شوند. سپس آن را با سالاد شیرازی سرو کنید.