مواد لازم و آموزش رشته خوشکار خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش رشته خوشکار
رشته خوشکار یکی از شیرینی های خوشمزه ایرانی است که ریشه آن به شهر گیلان برمیگردد. شما میتوانید این شیرینی را به صورت نیمه آماده تهیه کنید و هر وقت که خواستید آن را سرخ کنید. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله آموزش رشته خوشکار، در ادامه با رضیم همراه باشید.
مواد لازم رشته خوشکار | |
آرد گندم | ۱ لیوان |
آرد برنج | ۲ لیوان |
آب | ۳ لیوان |
پودر قند | ۴ قاشق غذاخوری |
پودر گردو | ۵ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
آموزش رشته خوشکار
مرحله اول
برای تهیه رشته خوشکار، ابتدا آرد برنج و آرد گندم را در یک ظرف بزرگ با هم قاطی میکنیم تا ترکیب یکنواختی به دست بیاید. سپس آب را به آن اضافه میکنیم و با یک همزن دستی یا همزن برقی با سرعت کم ترکیب میکنیم تا مایهای با غلظت مشابه دوغ به دست بیاید.
مرحله دوم
برای تهیه این شیرینی به یک قیف مخصوص نیاز داریم که ممکن است در خانه کمتر پیدا شود. برای ساخت قیف رشته خوشکار، درب یک بطری آب معدنی را با میخ داغ سوراخ کنید و در هر سوراخ یک نی نوشابه برش خورده بگذارید.
مرحله سوم
برای اینکه رشتهها منظم و یکدست شوند، حتماً ۴ سوراخ در یک خط کنار هم ایجاد کنید. سپس مایه رشته خوشکار را داخل بطری میریزیم و یک تابه بزرگ روی حرارت میگذاریم و با کمی روغن آن را چرب میکنیم.
مرحله چهارم
حال با قیف، مایه شیرینی را با سرعت زیاد به صورت رفت و برگشتی روی تابه میریزیم و چند ثانیه صبر میکنیم تا خودش را بگیرد. سپس به سرعت آن را با دست جمع کرده و روی یک دستمال تمیز میگذاریم.
مرحله پنجم
به همین روش تمام مواد را به رشته خوشکار تبدیل میکنیم و کنار میگذاریم. حالا پودر قند، پودر دارچین، پودر هل و پودر گردو را برای مواد میانی شیرینی با هم مخلوط میکنیم و هر خمیر را از دو طرف تا کرده و مقداری از مواد میانی را درون آن میگذاریم.
مرحله ششم
سپس خمیر را روی مواد میانی تا میکنیم و انتهای آن را با کمی آب مرطوب میکنیم تا به هم بچسبد. حالا داخل یک تابه مناسب روغن ریخته و شیرینیها را سرخ میکنیم. وقتی که رنگ آنها طلایی شد از روغن خارج کرده و در شربت بار میگذاریم.
مرحله هفتم
پس از ۲ دقیقه، شیرینیها را روی توری فلزی قرار میدهیم تا شربت اضافیشان خارج شود. اگر دوست ندارید شیرینیها خیلی شیرین و خیس شوند، میتوانید با قلمو کمی شربت بار روی شیرینیها بمالید.
مرحله هشتم
در پایان، شیرینیها را در ظرف دلخواه قرار داده و با خلال پسته تزیین میکنیم. برای یادگیری روش تهیه شربت بار خانگی نیز میتوانید به این مطلب (آموزش شربت بار) مراجعه کنید.