مواد لازم و آموزش رشته عدس برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش تهیه آش رشته عدس
آش یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است. این غذا انواع مختلفی دارد و بسته به مواد اولیه و منطقه جغرافیایی، اسمهای متفاوتی به خود میگیرد. یکی از این آشیها، آش رشته عدس است که به خصوص در سنندج و کردستان طرفداران زیادی دارد. آش رشته عدس از عدس و رشته درست میشود و تهیه کردن آن خیلی راحت است. عدس به سرعت پخته میشود و بنابراین زمان تهیه این آش کوتاه است. در این آش از رشته آشی یا رشته خانگی که به قطعات ریز خرد شده استفاده میشود. همچنین، میتوانید بر اساس سلیقه خود، کشک به این آش اضافه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس ریز | ۲ لیوان |
رشته آشی | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آب | ۴ تا ۵ لیوان |
نعنا و پونه و آویشن | به مقدار لازم |
دستور پخت آش رشته عدس
مرحله اول
برای شروع تهیه آش، ابتدا پیاز را خوب شسته و پوست میکنیم. سپس یک قابلمه برمیداریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم. پیاز را داخل قابلمه میریزیم و تفت میدهیم تا سبک و شفاف شود.
مرحله دوم
در این مرحله، سیر را ریز رنده کرده و به پیازها اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم. سپس زنجبیل تازه را نیز رنده کرده و به مخلوط اضافه میکنیم و کمی تفت میزنیم. در نهایت، رب گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کرده و خوب تفت میدهیم.
مرحله سوم
حالا نعنا، پونه و آویشن را به ترکیب اضافه کرده و هم میزنیم تا عطر ادویهجات آزاد شود. عدس را شسته و از چند ساعت قبل در آب خیس میکنیم. سپس آب آن را خالی کرده و عدس را به مخلوط پیاز اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، آب یا آب گوشت را به مخلوط اضافه میکنیم و درب قابلمه را میبندیم تا آرام آرام بپزد. اگر بخواهید آش شما خوشمزهتر شود، از آب گوشت استفاده کنید. وقتی عدسها پخته شدند، رشته آشی را ریز خرد کرده و به آش اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، نمک و فلفل سیاه را به همراه ادویههای دلخواه به آش اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. دوباره درب قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد. همچنین میتوانید در این آش از کشک نیز استفاده کنید.