مواد لازم و آموزش روغن دنبه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش روغن دنبه
روغن دنبه یکی از روغنهای سنتی و بسیار مغذی در ایران است که میتوانیم در تهیه انواع غذاها از آن استفاده کنیم. در گذشته این روغن به عنوان روغن خوب مشهور بود و افرادی که شغلهای سخت و طاقتفرسا داشتند از آن برای تقویت بدن خود بهره میبردند. افراد با تحرک کم باید در مصرف این روغن احتیاط کنند، زیرا روغن دنبه دارای کالری بالایی است و ممکن است باعث افزایش وزن سریع شود. اما کسانی که خیلی لاغر هستند و تحرک بالایی دارند، میتوانند این روغن را به رژیم غذایی خود اضافه کنند تا وزن خود را افزایش دهند. برای آموزش کاملتر با سایت ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه روغن دنبه | |
دنبه تازه | 1 کیلوگرم |
سیب | 1 عدد |
هویج | 1 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
رزماری | 1 قاشق غذاخوری |
دانه فلفل سیاه | 2 قاشق چایخوری |
هل | 4 عدد |
میخک | 4 عدد |
سرکه سیب | ¾ لیوان |
ماست | ½ لیوان |
ترکیب آب و گلاب | ½ لیوان |
دستور تهیه روغن دنبه
مرحله اول
برای تهیه روغن دنبه ابتدا دنبه را روی تخته آشپزخانه به قطعاتی به اندازه سه سانتیمتر خرد میکنیم و داخل یک کیسه فریزر میگذاریم. سپس کیسه را در فریزر قرار میدهیم تا کمی سفت شود.
مرحله دوم
(این کار باعث میشود دنبه به راحتی چرخ شود و فشار کمتری به چرخگوشت بیافتد) پس از اینکه کمی یخ زد، دنبهها را از فریزر خارج کرده و با چرخگوشت چرخ میکنیم و در یک کاسه میریزیم.
مرحله سوم
ادویههایی مانند رزماری، برگ بو، دانه فلفل سیاه، هل و میخک را در آسیاب میریزیم و آسیاب میکنیم تا پودر شوند و سپس آنها را کنار میگذاریم. حالا دنبههای چرخشده را در یک قابلمه میریزیم.
مرحله چهارم
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. دنبهها سریع آب میاندازند و حالا سرکه سیب و ترکیب آب و گلاب را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا لمدة 30 دقیقه بپزد.
“““html
دقیقه بپزند. بعد ادویههای پودر شده و ماست را به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا هویج را پوست میگیریم و آن را از وسط نصف میکنیم و به مواد میافزاییم. همچنین سیب را شسته و هستههایش را جدا میکنیم و داخل قابلمهای که دنبه در آن است، قرار میدهیم. درب قابلمه را میگذاریم تا به مدت یک ساعت با حرارت کم بپزد.
مرحله ششم
بعد از اینکه یک ساعت گذشت، درب قابلمه را بر میداریم و میگذاریم که دنبهها به مدت سه ساعت دیگر با حرارت بسیار کم بپزند. پس از اینکه پخت دنبهها تمام شد، یک صافی را روی یک کاسه بزرگ میگذاریم و قابلمه را از روی حرارت بر میداریم.
مرحله هفتم
سپس دنبه و تمامی مواد داخل آن را داخل صافی میریزیم (به آنها جزغاله میگویند). صبر میکنیم تا آب دنبهها کاملاً داخل کاسه بریزد. سپس صافی را از روی کاسه برمیداریم و کنار میگذاریم و روغن دنبه را در یک شیشه میریزیم.
مرحله هشتم
در مرحله آخر، روغن دنبه را در جای خنک قرار میدهیم تا خودش را بگیرد و جامد شود. به طور تقریبی، هر یک کیلو دنبه حدود 600 گرم روغن دنبه به ما میدهد. شما میتوانید به جای استفاده از انواع روغنهای مضر، از این روغن سالم در تهیه انواع غذاها استفاده کنید و از آن لذت ببرید.