مواد لازم و آموزش زرشک پلو با سینه مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش زرشک پلو با سینه مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که در مهمانیها و جشنها درست میشود. این غذا طرفداران زیادی دارد و برای همین در مراسمهای عروسی و عزاداری به عنوان یک گزینه خوب سرو میشود. در این دستور، سینه مرغ سرخ شده به جای خورش مرغ ساده استفاده میشود و این مرغ در کنار برنج زعفرانی و زرشک سرو میشود. روش طبخ این مرغ متفاوت از خورشهای معمولی است و به صورت خشک پخته و سرو میگردد. در این دستور از پیاز و سیر استفاده نمیشود و مرغ با آب موجود در خود پخته میشود. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه زرشک پلو با سینه مرغ، ادامه را بخوانید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه مرغ | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
آب لیمو ترش | ۱ عدد |
نمک و فلفل و هل | به مقدار لازم |
رزماری | در صورت تمایل |
زرشک | نصف پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
شکر | ۲ قاشق غذا خوری |
خلال بادام و پسته | به مقدار لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
آموزش زرشک پلو با سینه مرغ
مرحله اول
برای تهیه این غذا به پیاز یا سیر نیازی نیست و این یکی از تفاوتهای آن با دیگر مرغهاست. ابتدا یک تابه را با کمی روغن روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس سینههای مرغ را داخل آن میگذاریم تا طلایی شوند.
مرحله دوم
بعد از اینکه یک طرف مرغ سرخ شد، آن را برمیگردانیم و طرف دیگر را هم سرخ میکنیم. وقتی مرغها به خوبی سرخ شدند، آنها را به یک ظرف دیگر منتقل کرده و به آن زعفران دم کرده، نمک، فلفل، آب لیمو ترش و پودر هل اضافه میکنیم.
مرحله سوم
سپس درب ظرف را میگذاریم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا مرغ با آب موجود در خود پخته شود. این روش باعث میشود که مرغ خیلی آبدار نباشد، اما اگر میخواهیم کمی آب هم داشته باشیم، میتوانیم در این مرحله کمی آب به آن اضافه کنیم.
مرحله چهارم
اگر درب ظرف سوراخ دارد، بهتر است سوراخ را ببندیم تا مرغ به خوبی بپزد و نسوزد. میتوانیم این روش پخت را برای ران مرغ هم استفاده کنیم. در این حین برنج را آماده میکنیم. برای این کار، یک قابلمه را پر از آب میکنیم و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید.
“`html
مرحله پنجم
برنجی که یک ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس کردهایم را در آب جوش میریزیم و با کمی نمک میگذاریم بپزد. وقتی برنج نیمپز شد، آن را آبکش کرده و کنار میگذاریم. سیبزمینیها را شسته و پوست میکنیم.
مرحله ششم
سپس سیبزمینیها را به صورت لایهای خرد کرده و به ترتیبی در کف قابلمه قرار میدهیم. به جای سیبزمینی، میتوان از نان نیز برای تهدیگ استفاده کرد. سپس برنج آبکش شده را به آنها اضافه کرده و میگذاریم دم بکشد.
مرحله هفتم
در یک تابه، کره را میگذاریم و روی حرارت قرار میدهیم تا ذوب شود. سپس زرشکها را که شسته و آبکش کردهایم، به آن اضافه میکنیم. کمی شکر هم اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و سپس از روی حرارت برمیداریم.
مرحله هشتم
کمی از برنج را در یک کاسه ریخته و زعفران و زرشک تفتداده شده را به آن اضافه میکنیم. سپس برنج را در یک دیس میکشیم و با برنج زعفرانی و زرشک تزیین میکنیم. مرغها را نیز کنار برنج یا در ظرف دیگری سرو میکنیم.